Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

İskenderun'un 3'te 1'i Sular Altında

Hatay'ın İskenderun İlçesi'nde, sağanak yağış ilçeyi sular altında bıraktı. İlçenin içinden geçen Feyzan Kanalı taşarken kurtarma ekipleri mahsur kalan vatandaşları kurtarmak için seferber oldu.

Milliyet Gazetesi



atay'ın İskenderun İlçesi'nde, sağanak yağış ilçeyi sular altında bıraktı. İlçenin içinden geçen Feyzan Kanalı taşarken kurtarma ekipleri mahsur kalan vatandaşları kurtarmak için seferber oldu.

Sabah saatlerinde başlayan, ancak akşam saatlerinden itibaren şiddetini arttırarak sağanak halinde süren yağış, ilçede sele neden oldu. Sahil Evleri semti, Meydan, Barbaros, Dumlupınar, Numune, Akbağlar, Sakarya ve Kurtuluş mahallerindeki evlerin zemin katları su altında kaldı. Ayrıca sahil kesimindeki restoran ve kafeleri de su bastı. İlçenin yaklaşık 3'te 1'i selden etkilenirken bazı işyerlerinde geç saatlerine kadar çalışan işçiler, işyerinde mahsur kaldı. Polis, jandarma ve itfaiye ekipleri mahsur kalanları kurtarmak için seferber oldu. İskenderun Belediyesi İtfaiyesi ekipleri, vidanjörlerle su boşaltma çalışmalarına başladı. İlçenin içinden geçen ve Fransız işgali döneminde su baskınlarını önlemek için yapılan Feyzan Kanalı da, aşırı yağışı kaldıramayarak taştı. Ayrıca yağış nedeniyle çok sayıda maddi hasarlı kaza da meydana geldi. Kente elektrik verilemezken, E-90 Karayolu'nun trafik akışı, İskenderun Antakya bölümündeki yağış nedeniyle 2 saattir tek şeritten sağlanabiliyor.

Meteoroloji yetkilileri, gün boyunca kentte metrekareye 63 kilogram yağışın düştüğünü ve yağışın sabaha dek süreceğinin tahmin edildiğini belirtti.

http://www.yapi.com.tr/haberler/iskenderunun-3te-1i-sular-altinda_49553.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!