Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

İSKİ Yönetmeliği'nde Bazı Maddeler İçin Yürütmeyi Durdurma Kararı

6. İdare Mahkemesi, 2003 yılında yürürlüğe giren İSKİ Yönetmeliği’nin bazı hükümleri hakkında yürütmeyi durdurma kararı verdi. Mimarlar Odas

Yapı Dergisi/280



b>6. İdare Mahkemesi, 2003 yılında yürürlüğe giren İSKİ Yönetmeliği’nin bazı hükümleri hakkında yürütmeyi durdurma kararı verdi.

Mimarlar Odası ve İnşaat Mühendisleri Odası İstanbul şubelerinin, yönetmeliğin İstanbul’un içme suyu havzalarının tehdit ettiği ve içme suyu kaynaklarının kullanılamayacak derecede kirlenmesine yol açtığı gerekçeleriyle açtığı davada mahkeme özetle şu maddeler hakkında yürütmeyi durdurma kararı verdi:
• İçme suyu havzalarındaki plansız alanlarda, plan yapımını beklemeden, İSKİ’nin olumlu görüşüyle yapılaşma izni verilebileceğine ilişkin düzenleme.
• Kısa mesafeli koruma alanlarındaki suni gübre ve zirai mücadele ilaçları kullanılmayan ziraata izin veren,
1998 yönetmeliğinin aynı maddesinde hayvancılığa getirilmiş olan yasaklamayı da kaldıran madde.
• Orta mesafeli koruma alanlarında kamuya ait konut dışı yapılara, yapılaşma haklarını 0.14’ten 0.21’e çıkararak izin veren madde.
• Uzun mesafeli koruma alanlarında, depolama tesislerine ve içme suyu havzalarında kirlenmeyi neden olacak işlevlere izin veren 10. madde.
• İçme suyu havzalarının orta ve uzun mesafeli koruma alanlarındaki ilçe ve belde belediyeleri ve mücavir alanlarını imara açan 11. madde (j) fıkrası.
• Küçükçekmece Gölü havzasının kısa, orta ve uzun mesafeli koruma alanlarındaki mevcut planların revizyonunun ancak göl içme suyu kaynağı olarak kullanılmaya başlandıktan sonraki bir yıl içinde yapılmasını öngören 21. madde (a) fıkrası.
• Durusu, Çavuşbaşı ve mücavir alanlarını yasak kapsamı dışına çıkarak yerleşik olmayan alanlarda da yeni yapılaşmaya olanak sağlayan 21. madde (b) fıkrası.
• Ümraniye-Dudullu bölgesinde yeni depolama tesislerinin yapımına izin veren 21. madde (c) fıkrası.
• Bölgenin havza alanı olarak ilanından önce yapılmış yapılarla 2981 sayılı imar affı yasası ve bu yasayla bağlantılı öteki yasalara göre yasal statü kazandırılmış yapılar için kirletici etkileri olup olmadığına bakılmaksızın yönetmelik hükümlerine uygunluk aranmayacağını vurgulayan Geçici Madde 1’in (a) fıkrasının ilk paragrafı.

http://www.yapi.com.tr/haberler/iski-yonetmeliginde-bazi-maddeler-icin-yurutmeyi-durdurma-karari_23477.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!