Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

İSO 60. Kuruluş Yıl Dönümünü Kutluyor

İstanbul Sanayi Odası (İSO) 60. kuruluş yılını, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün de katıldığı bir yemekle kutladı. İSO Yönetim Kurulu Başkanı Tanıl Küçük, yemekte yaptığı konuşmada, ''Ekonomimizin bu günkü seviyesine ulaşmasında, en büyük katkı sanayi sektöründen gelmiştir, gelecekte de en büyük katkıyı yine sanayi sektörü yapacaktır'' dedi.

yapi.com.tr / AA
İSO 60. Kuruluş Yıl Dönümünü Kutluyor

İstanbul Sanayi Odası (İSO) 60. kuruluş yılını, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün de katıldığı bir yemekle kutladı. İSO Yönetim Kurulu Başkanı Tanıl Küçük, yemekte yaptığı konuşmada, ''Ekonomimizin bu günkü seviyesine ulaşmasında, en büyük katkı sanayi sektöründen gelmiştir, gelecekte de en büyük katkıyı yine sanayi sektörü yapacaktır'' dedi. Küçük, İSO'ya üye sanayicilerin, büyüme ve kalkınmanın ötesinde, Türkiye'de bir sanayi ve sanayici kültürünün oluşmasına da büyük katkıda bulunduklarını söyledi.

Doğal kaynaklar bakımından çok zengin olmamasına rağmen, geniş bir sektörel yelpazeye yayılan üretim kapasitesinin Türkiye'yi bölgesinin en güçlü ekonomilerinden biri yaptığını ifade eden Küçük, 1923-2011 yılları arasındaki ekonomik büyümeye ana sektörler itibariyle bakıldığında, bu sürede tarım sektörünün 12 kat, hizmetler sektörünün 83 kat, sanayi sektörünün ise 222 kat büyüdüğünü vurguladı.
   
''60 yıl olgunlaşma dönemiydi, gelecekte çok daha güçlü olacağız''
   
Küçük, ''Ekonomimizin bu günkü seviyesine ulaşmasında, en büyük katkı sanayi sektöründen gelmiştir, gelecekte de en büyük katkıyı yine sanayi sektörü yapacaktır'' dedi. Türkiye'nin 2023 ve sonrası hedeflerine ulaşmasının tek anahtarının daha da güçlü bir sanayi sektörü olduğuna işaret eden Küçük, ''Bizler geride bıraktığımız 60 yılı bir hazırlık ve olgunlaşma dönemi olarak görüyor, gelecekte çok daha güçlü olacağımıza inanıyoruz'' diye konuştu.
    
Küçük, Türk özel sektörü olarak, sanayiciler olarak, küresel rekabet gücü daha yüksek, daha güçlü bir Türk sanayi için mücadeleye kararlı olduklarını söyleyerek, ''Devletimizden beklentimiz, mücadelemize desteğini artırarak sürdürmesidir'' dedi. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün bu akşam 60. yıl kutlama törenlerine teşriflerini sanayiye, sanayiciye verdiği önemin bir göstergesi olarak değerlendirdiklerini ifade eden Küçük, ''Teşrifinizle bizlere verdiğiniz manevi destek ve ortaya koyduğunuz gönül birliği, çalışmalarımıza güç katacaktır'' diye konuştu.
   
Plaketlerini Cumhurbaşkanı Gül ile Gümrük ve Ticaret Bakanı Yazıcı'nın elinden aldılar
   
İSO Meclis Başkanı Erdal Bahçıvan da konuşmasında, Türk ekonomisinin ve Türk sanayisinin tohumunun atıldığı dalları yaprakları ve meyveleri ile ulu bir ağaca dönüştüğü yerin İstanbul olduğunu belirtti. Bahçıvan, İstanbul sanayileşmesinin Türkiye'nin sosyal gerçeklerini, ekonomik yapısını ve ihtiyaçlarını değiştirdiğini, Türkiye'yi geliştirdiğini anlattı.
    
İSO'nun 60. yıl dönümü kutlaması kapsamında İSO Meclisine 25 yıl ve üzeri hizmet veren meclis üyelerine plaket takdim edildi. 29 yıldır İSO Meclis Üyesi olan Tanıl Küçük ile 25 yıldır hizmet veren Fikret Evyap, Erdal Bahçıvan, Hüsamettin Kavi ve Erol Lodrik, plaketlerini Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün elinden aldı. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, gecede, İSO meclis onur üyeleri Mehmet Şuhubi, Oktay Duran, Sebahattin Karahan ve Ömer Dinçkök'e de plaket verdi. İSO'ya 60 yıldır kayıtlı olan şirketlerin plaketleri ise Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı tarafından verildi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/iso-60-kurulus-yil-donumunu-kutluyor_100420.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!