Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

İSO Taşınıyor, Kıraç Odakule'yi Yokluyor

İstanbul Sanayi Odası Taksim'de bulunan Odakule binası ile ilgili olarak yaptığı çalışmaları hızlandırdı. Şu anda Odakule'nin elden çıkarılarak yeni bir bina yapılması gündemin ilk sırasında. İstanbul Sanayi Odası'nın yeni bina yapmak için kiraladığı Yenibosna'daki 60 dönümlük arazisi bu iş için seçilmiş.

Sabah Gazetesi
İSO Taşınıyor, Kıraç Odakule'yi Yokluyor

İstanbul Sanayi Odası Taksim'de bulunan Odakule binası ile ilgili olarak yaptığı çalışmaları hızlandırdı. Şu anda Odakule'nin elden çıkarılarak yeni bir bina yapılması gündemin ilk sırasında. İstanbul Sanayi Odası'nın yeni bina yapmak için kiraladığı Yenibosna'daki 60 dönümlük arazisi bu iş için seçilmiş. Türkiye İhracatçılar Meclisi'ne ait Dış Ticaret Kompleksi'nin hemen yanında yer alması planlanan yeni İSO binası için şu anda kira konusunda görüşmeler yapılıyor. İSO yönetimi, Yenibosna'daki araziden sorumlu defterdarlığın kira bedelini 70 bin Yeni Türk Lirası'ndan 887 bin YTL'ye çıkarmasına itiraz ediyor.

Kültür merkezi

İSO'nun Odakule'deki değerli binası ise uzun süredir burayı isteyen İnan Kıraç'a gitme yolunda. Bu devir işlemleri ile ilgili olarak şu anda Kültür ve Turizm Bakanlığı ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı da devrede. Odakule'nin İnan Kıraç tarafından bir kültür merkezine dönüştürülmesi planlanıyor. İSO Yönetim Kurulu Başkanı Tanıl Küçük, Yenibosna'da yer alan arazi konusunda kira görüşmelerinin bitmesi halinde projeye start vereceklerini belirtti.

Temelleri 1968'de atıldı

Beyoğlu ve Tünel deyince akla gelen ilk binalardan biri olan Odakule ile daha önce de birçok kurum ilgilenmişti. 1968'de temeli atılan Odakule, 1976'da hizmete sokulmuştu. 14 bin 600 metre kare kapalı alana sahip bina, 23 kattan oluşuyor. Binanın, üç katı İSO tarafından kullanıyor. İki katı mağaza olarak değerlendirilen Odakule'nin, 17 katı ise ofis olarak kiralanıyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/iso-tasiniyor-kirac-odakuleyi-yokluyor_71395.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!