Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

İSO'da Kavi Çekildi, Küçük Önde

Yaklaşık 14 bin 500 üyesi bulunan İSO meslek komiteleri ve meclis üyeleri seçimleri dün Grand Cevahir Otel ve Kongre Merkezi'nde gerçekleşti. Seçimlerde, 56 meslek grubundan 117'si meclis üyesi olmak üzere, 290 meslek komitesi üyesi seçildi. Bu arada İSO seçimleri için yaklaşık 5 bin adet yetki belgesi verildiği belirtildi.

Referans Gazetesi
İSO'da Kavi Çekildi, Küçük Önde

İstanbul Sanayi Odası (İSO) meslek komiteleri ve meclis üyeleri seçimlerinde 56 komitenin 21'inde çift, 2'sinde ise üç liste yarıştı. Yönetim Kurulu Başkanı Tanıl Küçük yeniden başkanlığa aday olurken Meclis Başkanı Hüsamettin Kavi aday olmayacağını açıkladı. Küçük'e rakip olması beklenen Erdal Bahçıvan ise meclis başkanlığına aday olduğunun sinyalini verdi.

Yaklaşık 14 bin 500 üyesi bulunan İSO meslek komiteleri ve meclis üyeleri seçimleri dün Grand Cevahir Otel ve Kongre Merkezi'nde gerçekleşti. Seçimlerde, 56 meslek grubundan 117'si meclis üyesi olmak üzere, 290 meslek komitesi üyesi seçildi. Bu arada İSO seçimleri için yaklaşık 5 bin adet yetki belgesi verildiği belirtildi. Meslek komiteleri seçiminin ardından 28 Şubat Cumartesi günü İSO Odakule Meclis Salonu'nda yapılacak seçimlerde ise meclis başkanlık divanı ve 11 kişilik yeni yönetim kurulu belirlenecek.

Geçen hafta yeniden başkanlık için aday olduğunu açıklayan İSO Yönetim Kurulu Başkanı Tanıl Küçük, 5 numaralı kakaolu ve şekerli mamuller sanayi meslek grubundan tek listeyle seçime katıldı. Bu nedenle meclise girmesi kesinleşen Küçük, bu yılki seçime katılımın öncekilere kıyasla az olduğunu belirtti.

İSO'ya yakışan bir seçim

Seçim sonuçlarını değerlendiren Küçük, 4 bine yakın katılımın olduğunu tahmin ettiğini, Meclis'in yüzde 40 civarında değişeceğini düşündüğünü söyledi. Küçük, "Katılımın çok yüksek olduğu İSO'nun saygınlığına yakışan düzgün ve demokratik bir seçim oldu. Çift listeler ise tahminimden daha yüksekti" dedi. Küçük, Aynur Bektaş'ın Meclis'e girememesinin kendisi için sürpriz olmadığını söyledi.
    
Meclis başkanlığına sıcak bakıyorum

Seçimlere et, balık ve süt mamulleri sanayi grubundan katılan Erdal Bahçıvan, meclisin yapısının kendisini meclis başkanlığına layık görmesi halinde bu göreve sıcak baktığını açıkladı. Bahçıvan, "Hiçbir ortamda, muhtelif zamanlarda 'İSO Yönetim Kurulu Başkanlığı'na adayım' demedim. Şu anda da o durduğum yerde aynen duruyorum. Bu benim kişisel tercihimdir" dedi.

İSO Meclis Başkanlığı'nın daha önce kendisinin de içinde bulunduğu bir rekabete konu olduğunu hatırlatan Bahçıvan, Hüsamettin Kavi ile karşılıklı bir seçim müzakeresi yaşadıklarını, ancak seçim bittikten sonra dostluklarının görev anlayışları çerçevesinde devam ettiğini söyledi. Bahçıvan, "Kulislerde Kavi ile anlaştığınız söyleniyor" sorusu üzerine "Öyle bir anlaşma olmaz. İSO'da asla bir anlaşma olmaz" şeklinde cevap verdi. Şu anda hiç kimsenin yönetim kurulu başkanlığını desteklemediğini ifade eden Bahçıvan, bir soru üzerine, İSO meclis başkanının, prensip olarak yönetim kurulu başkanını desteklememesi gerektiğini söyledi.

Görevi devretmenin zamanı geldi, aday değilim

İSO Meclis Başkanı Hüsamettin Kavi, meclis başkanlığı görevine aday olmadığını açıkladı. 22 yıldır İSO'nun çatısı altında olduğunu belirten Kavi, zamanı geldiğinde görevi bırakmanın doğru olduğuna inandığını ifade etti. Kavi, bir gazetecinin "Veda konuşması gibi oldu" şeklindeki değerlendirmesi üzerine, "Öyle de diyebilirsiniz" diyerek şu açıklamayı yaptı: "İSO'ya karşı yükümlülüklerimi yerine getirdim. 17.5 yıl mecliste, yönetim kurullarında görev yaptım. Bu görevi artık devretmem lazım. Çok değerli arkadaşlarım yetiştiler. Bunu sizlerle ilk defa paylaştım. Önümüzdeki dönem meclis başkanlığı görevine aday değilim, nokta."

Bu konuyu henüz arkadaşlarıyla paylaşmadığını da vurgulayan Kavi, "Tanıl Küçük'e söylediniz mi" sorusuna ise Küçük'e bu işi çıtlattığını söyledi. Kavi, gazetecilere yaptığı açıklamanın ardından Yönetim Kurulu Başkanı Tanıl Küçük'ün yanına giderek söz konusu kararını açıkladı. Küçük de Kavi'ye, "Hayırlı olsun, her zaman beraberiz" dedi.
    
Dalgakıran adaylık için çalışıyor

İSO seçimlerine genel amaçlı makine ve aksam sanayii grubundan katılan Adnan Dalgakıran ise arkadaşlarıyla bir çalışma sürdürdüklerini ifade ederek "Başkanlık için daha hiç konuşulmadı. Bu akşamdan itibaren bunlar da konuşulur" dedi. Meclis'e ilk defa giren biri için başkanlığın zor olduğunu belirten Dalgakıran, "Size teklif gelirse düşünür müsünüz" sorusuna, "Kim istemez ki" karşılığını verdi. Dalgakıran, İSO'da bir yönetim değişikliği olacağını, başkanın da yönetim kurulunun da değişeceğini öne sürdü. Dalgakıran geçen yıl Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanlığı için aday olmuş ancak seçilememişti.
    
Aynur Bektaş kaybetti

İSO'da 5 bin üyesi bulunmasına rağmen mecliste 13 üye ile temsil edilen tekstilciler harekete geçti. İSO'da yeterince temsil edilmediklerini savunan testilciler, yeni dönemde mecliste daha çok söz sahibi olmak için seçimlere yoğun ilgi gösterdi. İSO'da temsil edilme oranlarının yüzde 15'in altında olduğunu vurgulayan tekstilciler, bu oranın en az yüzde 35 olması gerektiğini belirtiyor. Tekstil sektöründe yaklaşık 13 meslek komitesinden 9'u tek listeyle seçime katılırken en yoğun rekabet Aynur Bektaş'ın listesinin de bulunduğu 16 numaralı iç giyim ve tekstil komitesi meslek grubunda yaşandı. Bektaş seçimi 145'e karşı 79 oyla kaybetti.

Bektaş'ın listesinde Hey Teksil, H&C Tekstil, Şimal Tekstil, Gence Tekstil, Via Tekstil bulunurken karşı ikinci listede ise Taha Grubu, Hamarat Tekstil, Sunset Çamaşırları bulunuyordu.
    
Altınbaş, Kamer'i yendi

İlk kez meslek komitesi olarak seçimlere katılan 56 numaralı mücevherat ve bijuteri meslek komitesinde de yoğun rekabet yaşandı. İmam Altınbaş'ın başını çektiği "Birlik Çalışma Grubu" ile Fibula Mücevher ve Güner Kuyumculuk'un başında bulunduğu "Yenilikçiler Grubu" arasında yoğun rekabet yaşandı. Oy kullanmak için öğle saatlerinde sandık başına gelen Atasay Grup Yönetim Kurulu Başkanı Cihan Kamer de oyunu kullanmadan önce iki grubun temsilcileriyle fotoğraf çektirdi. Altınbaş'ın başını çektiği "Bierlik Çalışma Grubu" 62'ye karşı 32 oyla Cihan Kamer'in Yenilikçiler Grubu'nu yenilgiye uğrattı. 

Kısa kısa izlenimler

* İstanbul'da dün İSO, İstanbul Ticaret Odası, Deniz Ticaret Odası ve İstanbul Ticaret Borsası'nda sandığa gidildi. Hava muhalefetine rağmen seçimlere katılım yoğun oldu.
* Yaklaşık 14 bin 500 üyeli İSO'da sabah saatlerinden itibaren üyeler oy kullanmaya başladı. Oy kullanan sayısının beklenenden az olduğu gözlendi.
* Hüsamettin Kavi, 7.5 yıldır sürdürdüğü meclis başkanlığı görevine yeniden aday olmayacağını ilk olarak basın mensuplarına açıkladı. Ardından "daha önce çıtlattım" dediği Tanıl Küçük'ün yanına giden Kavi, kararını Küçük'e de bildirdi.
* Kavi'nin aday olmaması meclis başkanlığı için önceki seçimde aday olan ancak seçilemeyen Erdal Bahçıvan'ın adını yeniden gündeme getirdi.
* Ülker İstişare Konseyi Üyesi Metin Yurdagül, sabah saatlerinde oyunu kullandı.
* İSO Meclis üyesi Okan Oğuz'a meslek komitesi seçimlerinde yer verilmediği belirtildi. Dolayısıyla Oğuz yeni dönem İSO Meclisi'nde yer alamayacak.
* 43 No'lu Metal Meslek Komitesi'nden seçime giren 28 yaşındaki Esra Karahan, seçimler sonucunda İSO'nun en genç üyesi sıfatını kazandı.

http://www.yapi.com.tr/haberler/isoda-kavi-cekildi-kucuk-onde_66882.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!