Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

İspanya Kraliyet Ailesi Diyarbakır'ın Mermerini Seçti

Diyarbakır'da faaliyet gösteren Beden Mermer adlı firmanın mermerleri, İspanya'da Kraliyet ailesinin yaptırdığı kongre merkezinde kullanılıyor. Yurtdışında prestij projesine imza atan firmanın bu sayede İspanya'ya yaptığı ihracat yüzde 60 oranında arttı. Firma, İtalya'nın Verona kentinde bu yıl 43'üncü kez düzenlenen dünyanın en büyük mermer ve

Referans Gazetesi
İspanya Kraliyet Ailesi Diyarbakır'ın Mermerini Seçti

Diyarbakır'da faaliyet gösteren Beden Mermer adlı firmanın mermerleri, İspanya'da Kraliyet ailesinin yaptırdığı kongre merkezinde kullanılıyor. Yurtdışında prestij projesine imza atan firmanın bu sayede İspanya'ya yaptığı ihracat yüzde 60 oranında arttı. Firma, İtalya'nın Verona kentinde bu yıl 43'üncü kez düzenlenen dünyanın en büyük mermer ve doğaltaş fuarı MARMOMACC Mermer, Taş ve Teknolojileri Fuarı'nda ürünlerini sergiledi.

Diyarbakır'da lokomotif sektörlerin başından gösterilen mermer, doğaltaş sektörü, son dönemde hızlı bir gelişim gösteriyor. Firmalar yurtdışındaki ve yurtiçindeki fuarlara katılıp, yaptıkları iş bağlantılarıyla ihracatlarını artırmayı hedeflerken, prestij projelerine de imza atmaya başladı. Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesi'nde 8 bin metrekaresi kapalı, toplam 30 bin metrekarelik alana sahip fabrikada faaliyet gösteren, Lice ve Hani ilçelerinde ocakları bulunan Beden Mermer, yurtdışında üstlendiği prestij projesi ile dikkat çekiyor. Bugüne kadar Antalya, Alanya gibi turizmin yoğun olduğu bölgelerde beş yıldızlı oteller ve tatil köylerinde ürünleri kullanılan Diyarbakır merkezli Beden Mermer'in taşları, İspanya'da Kraliyet ailesinin yaptırdığı kongre merkezinde kullanılıyor.
    
Proje ihracatı artırdı

Aynı zamanda Diyarbakır Mermerciler ve Madenciler Derneği'nin başkanlığını da yapan Beden Mermer'in Genel Koordinatörü Zeki Tutal, dün yaptığı açıklamada, Uzakdoğu ve Ortadoğu'ya ağırlıkla ihracat yaptıklarını, İspanya'ya 3 yıldır devam eden Kraliyet ailesinin yaptırdığı kongre merkezi için blok ve kesilmiş mermer gönderdiklerini söyledi. Hani ilçesinden çıkan mermerlerin kongre merkezinin hem iç hem de dış kaplamasında kullanıldığını belirten Tutal, bu proje sayesinde İspanya'ya ihracatlarını da yüzde 60 oranında artırdıklarını kaydetti. Tutal, üç yıl içinde 40 bin metrekare kesilmiş mermer gönderdiklerini, projenin üçte ikisinin bittiğini, 2009 yılında da tamamlanmasının hedeflendiğini ifade etti.

İspanya'da katıldıkları fuarda yaptıkları bağlantılarla sarayın yapımını üstlendiklerini anlatan Tutal, "Diyarbakır'a davet ettik. Ocaklarımızı, fabrikamızı gezdiler. Bunları gördükten sonra projeyi tamamlama ve aynı renkte mermer gönderme güvencesini bizden alabileceklerini gördüler. Kongre merkezinin yapımında sadece bizim mermerlerimiz kullanılıyor" diye konuştu.
    
Kâr marjlarımız düştü

Tutal, ABD'de başlayan ve dünyayı etkilemeye başlayan krizin, Türkiye'deki yüksek faiz düşük kurla yükselen maliyetlerin mermer ve doğaltaş sektörüne olumsuz yansımalarına ilişkin değerlendirmede bulundu. ABD'de mortgage kriziyle inşaat sektörünün etkilendiğini, dolayısıyla mermer, doğaltaş sektöründe olumsuz yansımalarının görüldüğünü ifade eden Tutal, iç pazarda üreticileri TOKİ'nin projelerinin kurtardığını vurguladı. Tutal, "Kriz dünyanın tüm ülkelerini etkiledi. Yurtiçinde sürekli yükselen maliyetleri yurtdışına da yansıtamıyoruz. Kâr marjlarımız yüzde 10'ların altına düştü. TOKİ'nin projeleri olmasaydı doğaltaş üretecileri çok büyük sıkıntı çekerdi" dedi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/ispanya-kraliyet-ailesi-diyarbakirin-mermerini-secti_64063.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!