Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

İspanya'da İpotek Borçlarına Erteleme

Ekonomik krize karşı alınacak önlemlerle ilgili bugün olağanüstü bir toplantı yapan Başbakan Zapatero, basına yaptığı açıklamada özellikle işsiz ve emeklilere ipotek borçlarının yüzde 50'sinin ödenmesinde verilecek 2 yıllık moratoryum hakkına dikkat çekti.

CNN Türk
İspanya'da İpotek Borçlarına Erteleme

İspanya Başbakanı Jose Luis Rodriguez Zapatero, mevcut ekonomik krize karşı aldığı yeni önlemler çerçevesinde, işsizlerin ve emeklilerin ipotek borçlarının yüzde 50'sinin vadesini, 2 yıla kadar erteleme hakkı verileceğini açıkladı. Ekonomik krize karşı alınacak önlemlerle ilgili bugün olağanüstü bir toplantı yapan Başbakan Zapatero, basına yaptığı açıklamada özellikle işsiz ve emeklilere ipotek borçlarının yüzde 50'sinin ödenmesinde verilecek 2 yıllık moratoryum hakkına dikkat çekti.

İspanya Başbakanı, moratoryumdan yaklaşık 500 bin İspanyolun yararlanmasını hedeflediklerini söyledi. Zapatero ayrıca, yıllık geliri 33 bin euro'nun altında olup ipoteği bulunanlara da gelir vergilerinde geri ödeme yapılacağını duyururken, bundan da 3,5 milyona yakın İspanyolun yararlanabileceğini bildirdi.

Öte yandan AB ülkeleri içinde yüzde 11,9 ile işsizlik oranının en fazla olduğu ülkelerden biri olan İspanya'da işsizlik sorununa da çözümler arayan sosyalist hükümet, sadece işsizlik sigortası ile aile geçindirenleri işe alacak olan şirketler ile enerji, çevre gibi "stratejik sektörlere" ekonomik destek verileceğini duyurdu.

Zapatero, 2009 ve 2010 yılı için açıklanan bu yeni önlemlerin toplam maliyetinin 170 milyon euro olacağını sözlerine ekledi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/ispanyada-ipotek-borclarina-erteleme_64425.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!