Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

İspanyollar Su Özelleştirmesi için Geliyor

İspanya'nın çevre, ulaştırma ve enerji sektörlerinde faaliyet gösteren büyük şirketleri Türk ortak bulmak için harekete geçiyor. İspanya Büyükelçiliği Ekonomi ve Ticaret Müsteşarı Isaac Martin-Barbero, ticareti ve yatırımları olumsuz yönde etkileyen krizin önünde sonunda biteceğini belirterek "Türkiye ile İspanya birçok alanda benzeşiyor. Biz

Referans Gazetesi
İspanyollar Su Özelleştirmesi için Geliyor

İspanya'nın çevre, ulaştırma ve enerji sektörlerinde faaliyet gösteren büyük şirketleri Türk ortak bulmak için harekete geçiyor. İspanya Büyükelçiliği Ekonomi ve Ticaret Müsteşarı Isaac Martin-Barbero, ticareti ve yatırımları olumsuz yönde etkileyen krizin önünde sonunda biteceğini belirterek "Türkiye ile İspanya birçok alanda benzeşiyor. Biz ortağız, birlikte daha çok iş yapalım" çağrısında bulundu.

120 İspanyol firmasının katılımıyla Türkiye'nin neden güçlü bir ülke olduğuna ilişkin bir toplantı düzenlediklerini vurgulayan Martin-Barbero, bu firmalardan bir kısmının temmuzda Ankara ve İstanbul'da Türk firmalarla bir araya geleceğini açıkladı. Bu firmaların hem Türkiye'de hem de bölgede faaliyet göstermeyi amaçladıklarını söyleyen Martin-Barbero, İspanyol firmalarının tuzlu suyun arıtımı konusundaki çalışmalarına da dikkat çekti. Su alanında faaliyet gösteren 40 kadar firmanın Dünya Su Forumu kapsamında Türkiye'de temaslarda bulunduğunu da söyleyen Martin-Barbero, ayrıca Barcelona'dan bir firmanın su özelleştirmesi konusunda Türkiye'yle ilgilendiğini belirtti.
 
Önemli yatırımlar var

Ekonomi Muhabirleri Derneği'nin (EMD) dün düzenlediği sohbet toplantısında konuşan Martin-Barbero, İspanyol firmalarının Türkiye'ye özellikle otomotiv, çevre, ulaştırma, enerji alanında önemli yatırımlar yaptığını belirtti. Bu doğrultuda Türkiye'deki otomotiv sektörünün sorununun İspanya'nın da sorunu olduğunu aktaran Martin-Barbero, "Biz tam bir ortağız, ticaret ve ekonomi alanında birbirimize bağımlıyız. Karşılıklı ticaretini yaptığımız ürünler hemen hemen aynı" dedi. Martin-Barbero, özellikle hızlı tren, rüzgâr enerjisi türbinleri, su konularındaki tecrübelerini Türkiye ile daha çok paylaşmak istediklerini ifade etti. Martin-Barbero, 2 ülkenin müteahhitlik sektörü örgütlerinin bir süre sonra bir işbirliği anlaşması imzalayacaklarını da açıkladı.

Hükümetin reddetmesine karşın, kapsamlı bir su özelleştirmesi çalışması yürütüldüğü ve Dünya Su Forumu'nda bu konunun da ele alındığı belirtiliyor.

ETİKETLER: yeşil
http://www.yapi.com.tr/haberler/ispanyollar-su-ozellestirmesi-icin-geliyor_67888.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!