Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

İstanbul 2010'a Sertifikalı Kültür Yöneticileri

İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı Kent Kültürü Yönetmenliği ve İstanbul Bilgi Üniversitesi Kültür Yönetimi Programı ve Yönetimi Birimi’nin, kültür kurumlarındaki mevcut kapasitenin geliştirilmesini ve değerlendirilmesini hedefleyen “İstanbul 2010’a doğru Yerel Yönetimler için Kültür Yönetimi Profesyonel Formasyon Programı” ilk eğitim

yapi.com.tr
İstanbul 2010'a Sertifikalı Kültür Yöneticileri

İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı Kent Kültürü Yönetmenliği ve İstanbul Bilgi Üniversitesi Kültür Yönetimi Programı ve Yönetimi Birimi’nin kültür kurumlarındaki mevcut kapasitenin geliştirilmesini ve değerlendirilmesini hedefleyen 'İstanbul 2010’a doğru Yerel Yönetimler için Kültür Yönetimi Profesyonel Formasyon Programı' ilk eğitim dönemini tamamladı. 19 Şubat 2009 tarihinde başlayan ve altışar aylık üç dönemden oluşan programın ilk dönemini başarıyla tamamlayan İstanbul’daki kültür kurumlarının çeşitli kademelerinden 23 Kültür Yöneticisi, 30 Eylül Çarşamba günü Sepekçiler Kasrı’nda düzenlenen törenle sertifikalarını aldılar.

Törenin ev sahipliğini yapan İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı Yürütme Kurulu Başkanı Şekib Avdagiç, sertifikalarını alan yöneticileri tebrik ederek, “İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı olarak sadece 2010 yılını düşünerek çalışmıyoruz. Çok daha geniş bir çerçevemiz, çok daha uzak bir ufkumuz var. İstanbul’un geleceğine olumlu katkı sağlayacak sürdürülebilir, doğru projeler üretmek, kentin tarihi mirasını ve kültürel değerlerini geleceğe taşımak, kültür-sanat altyapısını geliştirmek, İstanbulluların yaşam kalitesinin kültür-sanat odaklı yükseltilmesine katkıda bulunmak hedefleri doğrultusunda çalışmalarımızı kesintisiz olarak sürdürmekteyiz” dedi.

2010 yılı sonuna kadar 90 kültür yöneticisine ulaşmayı hedefleyen program kapsamında, törene de katılan 30 kişilik grup ikinci eğitim dönemine 1 Ekim 2009 tarihinde başlayacaklar.

İstanbul 2010’a doğru Yerel Yönetimler için Kültür Yönetimi Profesyonel Formasyon Programı

Kültür yönetimi formasyon programına lisans derecesi sahibi olan ya da en az 5 yıllık kültür işletmeciliği tecrübesine sahip olan yöneticiler katılabilecek. Bir kurumdan en fazla 3 kişinin katılımı mümkün olan programa, yüzde 80 devam zorunluluğu bulunuyor. Programı başarıyla tamamlayan katılımcılar, İstanbul 2010 Avrupa Başkenti Ajansı ile İstanbul Bilgi Üniversitesi Kültür Yönetimi Programı ve Yönetimi Birimi ortak sertifikasını almaya hak kazanacak.

Görgün Taner, Faruk Pekin, Asu Aksoy, Zeynep Enlil, Fırat Kasapoğlu, Fikret Toksöz gibi alanlarında uzman isimlerin eğitimci kadrosunda yer aldığı program 2010 yılına kadar sürecek. 144 saatlik ders programında, “Yerel/Küresel Bağlamda Yerel Yönetimler ve Kültür Politikaları”, “Kültür Endüstrileri ve Yaratıcı Endüstriler”, “Proje Geliştirme, Planlama ve Yazma”, “Bütçeleme ve Kaynak Yaratma” gibi farklı konularda teorik ders ve sunumların yanı sıra interaktif atölye çalışmaları da yer alıyor. Eğitim programının bir özelliği de, katılımcılardan alınacak geri bildirimlerle programın içeriğinin ve takviminin sürekli olarak güncellenecek olması.

http://www.yapi.com.tr/haberler/istanbul-2010a-sertifikali-kultur-yoneticileri_72996.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!