Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

İstanbul' a Avrupa' nın En Büyük Hayvanat Bahçesi Yapılıyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Fethin 550. yılında "550 Eser" kampanyası çerçevesinde bir ilki daha gerçekleştirerek Gaziosmanpaşa'da Avrupa'nın en

İBB
1 İstanbul' a Avrupa' nın En Büyük Hayvanat Bahçesi Yapılıyor

b>İstanbul Büyükşehir Belediyesi Fethin 550. yılında "550 Eser" kampanyası çerçevesinde bir ilki daha gerçekleştirerek Gaziosmanpaşa'da Avrupa'nın en büyük hayvanat bahçesini kuruyor.

Konu ile ilgili bir açıklama yapan Büyükşehir Belediye başkanı Ali Müfit Gürtuna, 250 hektarlık bir alan üzerinde kurulacak olan hayvanat bahçesinde yer alacak hayvanların, kendi tabi ortamlarında yaşatılacağını ve ekvatordan kutuplara kadar her türlü iklim şartının suni olarak oluşturulacağını söyledi.

Başkan Gürtuna, "Oluşturacağımız bu hayvanat bahçesi büyüklüğü, oluşturulan doğal ortamları, safari parkı ve gösteri merkezleri ile İstanbul'un yüzünü ağartacak bir projedir. Bütün bu projelerle hedefimiz, cumhuriyetimizin 100. yılına denk gelen 2023 yılına kadar istanbul'u tam anlamıyla uygar ve yaşanabilir bir şehir haline getirmek" dedi.

Proje Bu Yıl Bitirilecek

Gaziosmanpaşa-Cebeci arasındaki 2 bin hektarlık boş alanda uygulanacak proje ile 250 hektar alan üzerine kurulacak hayvanat bahçesi iki etapta bitirilecek. 135 hektarlık birinci etabın 70 hektarı safari parkı, 65 hektarı ise normal hayvanat bahçesi olacak ve 2003 yılında bitirilecek.

Hayvanların doğal ortamlarında barındırılacağı hayvanat bahçesinde, yılandan sincaba, kurttan geyiğe, timsahtan penguene kadar her türden hayvan bulunacak. Hayvanat bahçesinin içine bir sürüngen evi, bir de çocuk hayvanat bahçesi yapılacak.

Hayvanlara dokunarak sevebileceğimiz bahçede filler kafeslerde olmayıp özgür dolaşabilecekler. Mekanda çeşitli büyüklüklerde gösteri merkezleri, konferans salonları ve kapsamlı bir hayvan hastanesi de yapılacak. Ulaşımı karayolu ile eski Londra asfaltı üzerinden, metro ile de Sultançiftliği-Vezneciler hattının bir kolunun hayvanat bahçesine uzatılmasıyla sağlanacak.

http://www.yapi.com.tr/haberler/istanbul-a-avrupa-nin-en-buyuk-hayvanat-bahcesi-yapiliyor_3440.html

Read Comment Section
1 Yorum Yorum Yaz
  • hayvanat bahçesi şimdi faaliyete geçti mi? yazarsanız sevinirim! YANITLA
1 yorumdan 1 tanesi gösteriliyor. 
Yorumunuzu ekleyin
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!