Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

İstanbul Belediyeleri İşkur Ofisi gibi Çalışacak

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve İstanbul’daki 38 İlçe Belediyesi istihdama yönelik işbirliği protokolü, Saraçhane Belediye Sarayı’nda imzaladı. İmzalanan işbirliği protokolü kapsamında iş bulmak ve işsizlik ödeneği almak isteyen vatandaşlar İstanbul’daki belediyelere müracaat edebilecek.

ibb.gov.tr
İstanbul Belediyeleri İşkur Ofisi gibi Çalışacak

STRONG>Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve İstanbul’daki 38 ilçe belediyesi istihdama yönelik işbirliği protokolü, Saraçhane Belediye Sarayı’nda imzaladı. İmza törenine Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve İstanbul’daki 38 belediyenin başkan ve başkan yardımcıları katıldı. İmzalanan işbirliği protokolü kapsamında iş bulmak ve işsizlik ödeneği almak isteyen vatandaşlar İstanbul’daki belediyelere müracaat edebilecek.

Bakan Dinçer: Belediyeler İŞKUR ofisi gibi çalışacak

İmza töreninde konuşan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer, işsizlik sorununun kronik hale geldiğini ve kolay çözüm umudu olmadığını belirterek, yüzde 9 ile 13 arasında gidip gelen işsizlik oranının küresel kriz nedeniyle sorunun daha da ağırlaştığını söyledi. İstanbul’da işsizlikle mücadelede önemli sonuçlar aldıklarını anlatan Bakan Dinçer, imzalanan protokolün bütün bu çalışmalardan biraz daha fazla anlam taşıdığının altını çizerek, şunları kaydetti:

“İŞKUR’a erişimi kolaylaştıracak adımlar atıyoruz. 81 vilayete il müdürlerimizle verdiğimiz hizmet yeterli değil, ama tüm il düzeyinde, ilçe hata belde düzeyinde hizmet bekleyen vatandaşlarımız varken, bütün il ilçe belde düzeyinde örgütlenme imkanımız olmaması sebebiyle belediyelerden yardım talep ettik. Zaten vatandaşlarımız kendisine en yakın gördüğü yerel idarelere işsiz kalmaları halinde müracaat ediyor ve iş talep ediyordu. Belediye başkanlarımız zaten ellerinden geldiğince kendilerine gelen başvuruları değerlendiriyordu. Bu protokolle bunu daha da sistematik hale getirdik. Özetlemek gerekirse bu protokolle birlikte belediyelerimiz İŞKUR ofisi gibi hizmet vermeye başlayacak. Biz böyle bir açılımı sağlamaktan ve böyle bir hizmet almaktan çok mutlu olduğumuzu ifade etmek istiyoruz. Herhangi bir işsizimiz belediyeye geldiğinde kaydını yaptırabilecek mesleki eğitim almayı düşünüyorsa alabileceği mesleki eğitimlerle ilgili bilgi alabilecek. Şayet işsizlik ödeneğine müracaat edebilecekse, işsizlik ödeneğine başvurabilecek. Bizden il müdürlüğümüze gelerek alabileceği her hizmeti buradan almasını temin etmeye çalışıyoruz. Giderek bu hizmetlerin kapsamını genişleteceğiz. Bu çalışmaların bizim hizmetlerimizi daha fazla ve geniş kitleye ulaştırma imkanı vereceğimizden hiç şüphe yok. Başka erişimi kolaylaştırıcı tedbirler de alacağız.”

Başkan Topbaş: İşsizlik sorununu gidermeye çalışıyoruz

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş da dünya nüfusunun yüzde 75’inin şehirlerde yaşaması nedeniyle İstanbul gibi bir dünya metropolünün işsizlik sorununun da oldukça büyük olduğunu belirterek, “Yerel yönetimler olarak hizmetlerimizi sürdürürken, bir yandan da istihdam sorununu kısmen gidermeye çalışıyoruz. Geçtiğimiz 5 yıl boyunca yapmış olduğumuz 25 milyarlık yatırımın karşılığı değerlendirme yaptığımızda 100 bin insanımıza iş bulmuş olduğumuz anlamına geldiğini burada özellikle ifade etmek istiyorum” diye konuştu. “Halkın her türlü problemini çözmek için en yakın adres belediyeler olarak biziz. Vatandaşın en rahat iletişim kurabildiği yönetimler olarak işsizlik sorununun çözümüne de yardımcı olmayı istedik” diyen Başkan Topbaş, İŞKUR ile bir iletişim noktası kurarak, vatandaşların yaptıkları iş başvurularının değerlendirilmesi, takip edilmesi ve bununla ilgili bir takım çalışmalar yürütülmesi gibi hizmetlerin belediye birimleri tarafından yürütüleceğini kaydetti.

Kadir Topbaş, “İş arayanlara imkanlar sunmak için İŞKUR ile sorumluluğu paylaşıyoruz. Bakanlığımıza böyle bir fırsat verdiği için teşekkür ediyorum. Bu noktalarda işsizlerimiz başvurusunu yapabilmeli, işsizlik sigortası başvurusunda bulunabilmeli ve bununla ilgili süreçleri takip edebilmeli. Bunlarla ilgili kendilerine bilgi aktarılabilmeli ve iletişim kurulmalı. Daha hızlı iletişim kurma adına belediyelerimizin beyaz masaları tarafından yürütülecek bu çalışmanın önemli olduğunu düşünüyorum” şeklinde konuştu.

Törende konuşmaların ardından Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi arasındaki istihdama yönelik protokol Bakan Ömer Dinçer ve Başkan Kadir Topbaş tarafından imzalandı. İstanbul’daki 38 İlçe Belediyesi adına imzaları da başkanlar ve başkan yardımcıları attı.

http://www.yapi.com.tr/haberler/istanbul-belediyeleri-iskur-ofisi-gibi-calisacak_77828.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!