Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
SONRAKİ HABER: Salda'da Kirlilik Alarmı
BÖLÜM SPONSORU

İstanbul-Berlin Kardeş Şehir

İstanbul ile Berlin arasında imzalanan “kardeş şehir” anlaşmasının 20. yıldönümü kapsamında İstanbul Büyük Şehir Belediyesi, Berlin Güzel Sanatlar Akademisi (Akademie der Künste) ve Berlin Senatosu işbirliğiyle bugün Berlin’de “İstanbul Next Wave” başlığı altında üç büyük sergi açılıyor.

Cumhuriyet Gazetesi
İstanbul-Berlin Kardeş Şehir

İstanbul ile Berlin arasında imzalanan “kardeş şehir” anlaşmasının 20. yıldönümü kapsamında İstanbul Büyük Şehir Belediyesi, Berlin Güzel Sanatlar Akademisi (Akademie der Künste) ve Berlin Senatosu işbirliğiyle bugün Berlin’de “İstanbul Next Wave” başlığı altında üç büyük sergi açılıyor. Türkiye’den 88 sanatçının 250’den fazla yapıtının yer alacağı sergiler, 17 Ocak 2010’a kadar Berlin’in önemli sanat mekânlarından Martin Gropius-Bau başta olmak üzere Pariser Platz ile Hanseatenweg’deki Güzel Sanatlar Akademisi salonlarında sergilenecek. Sergilerin alt başlığı ise “Eşzamanlık - Koşutluk - Zıtlık”.

İstanbul Modern Sanat Müzesi’nin yenilenen koleksiyonundan derlenen, küratörlüğünü İstanbul Modern Şef Küratörü Levent Çalıkoğlu ve “Next Wave” projesinin şef küratörü Çetin Güzelhan’ın üstlendiği Martin Gropius Bau’daki ‘İstanbul Modern Berlin’ sergisi, Türk sanatının modernleşmenin ilk evrelerinden çağdaş sanatın en önemli temsilcilerine uzanan seçme yapıtlarını bir araya getiriyor. Sergide İbrahim Çallı’dan Sarkis’e, Zeki Kocamemi’den Hale Tenger’e, Nejad Melih Devrim’den Gülsün Karamustafa’ya kadar 57 sanatçının 61 eseri yer alıyor.

Beral Madra ve Johannes Odenthal küratörlüğünde hazırlanan Praiser Platz’daki ‘Ayağımın Altındaki Gök Değil, Yer’ (Ground Beneath My Feet, Not the Sky) başlıklı sergi ise 1980’lerden günümüze İstanbul sanat ortamındaki hareketliliği, gelişimi kadın sanatçılar aracılığıyla örnekliyor. Sergide Gül Ilgaz, Canan Şenol, Handan Börüteçene, Nalan Yırtmaç, Neriman Polat, Nancy Atakan’ın da aralarında olduğu 17 kadın sanatçının işleri yer alıyor.

Hanseatenweg’deki diğer sergi ise İstanbul’un çok kimlikli yapısını merkez alarak Bedri Baykam, Halil Altındere, Altan Gürman, Balkan Naci İslimyeli, Şükran Moral ve İrfan Önürmen’in yapıtları üzerinden kentin sanatsal çeşitliliğine ve kültürel zenginliğine vurgu yapıyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/istanbul-berlin-kardes-sehir_74259.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!