Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

'İstanbul Depremi Çok Yakın!'

İngiliz The Times gazetesi, dünyada depremlerde ölenlerin sayısının giderek arttığına dikkat çektiği bir haber hazırladı. Haberde yakında meydana gelecek İstanbul depreminde 1 milyon insanın hayatını kaybedeceği görüşüne yer veren gazete Sumatra ve Tahran gibi yerlerin de riskte olduğunu yazdı.

Radikal Gazetesi
'İstanbul Depremi Çok Yakın!'

Çin’in kuzeybatısındaki Çinghay eyaletinde 14 Nisan günü meydana gelen 6.9 büyüklüğündeki depremde ölü sayısı 1706’ya ulaşırken, dün mucize bir kurtuluş gerçekleşti.  68 yaşındaki bir erkek 100 saat sonra enkaz altından çıkarıldı ve hastanede tedavi altına alındı. Yaralının durumunun iyi olduğunu açıklayan yetkililer, başka mucize kurtuluşlar için arama kurtarma çalışmalarını hızlandırdı. Bu arada kurtarma çalışmaları yönetim merkezi, 256 kişinin kayıp olduğunu açıkladı. Son belirlemelere göre yaralı sayısı 1424’ü ağır olmak üzere 12 bin 128.

Depremin ardından Budistler ölülerini toplu olarak yakmaya başladı. Budist rahipler, ilahilerle kutsadıkları ölülerini yakarak son yolculuklarına uğurluyor. Yetkililer, cesetlerin geleneksel olarak ‘akbabalara yem edilmesinin’ mümkün olmadığını söyleyerek, bulaşıcı hastalıkların yayılmasını engellemek için yakılmasına karar verdi. Doğum yeri Çinghay olan Tibet’in ruhani lideri Dalay Lama ise, sağ kalanları teselli etmek için bölgeye gidecek.

Bu arada İngiliz The Times gazetesi, dünyada depremlerde ölenlerin sayısının giderek arttığına dikkat çektiği bir haber hazırladı. Haberde yakında meydana gelecek İstanbul depreminde 1 milyon insanın hayatını kaybedeceği görüşüne yer veren gazete Sumatra ve Tahran gibi yerlerin de riskte olduğunu yazdı. Gazeteye İstanbul depremi hakkında konuşan Sismolog John McCloskey, “İstanbul’da bir milyon insanı öldüren bir deprem göreceğiz” dedi. Gazete, deprem tahminlerini 8 binden fazla sismoloji merkezine dayandırdı. (aa, The Times)

 

http://www.yapi.com.tr/haberler/istanbul-depremi-cok-yakin_78717.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!