Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

İstanbul ''Dünyada birinci öncelikli yatırım bölgesi''

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Dünya Gayrimenkul Fuarı MIPIM'e katıldı. MIPIM Fuarı'nda İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mimar Kadir Topbaş aç

İBB
İstanbul ''Dünyada birinci öncelikli yatırım bölgesi''

stanbul Büyükşehir Belediyesi Dünya Gayrimenkul Fuarı MIPIM'e katıldı. MIPIM Fuarı'nda İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mimar Kadir Topbaş açılış kokteyli verirken, İstanbul Büyükşehir Belediyesi projeleri ve sergi alanı büyük ilgi gördü.

Fuarın gala kokteyli, 8 Mart Salı akşamı Cannes Carlton Otel'de İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin sponsorluğunda gerçekleştirildi. Yaklaşık 10 bin kişinin katıldığı kokteylin davetlilerini, otelin kapısındaki "İstanbul hoş geldin partisi" yazısı karşıladı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin 800 metrekarelik bir standla yer aldığı fuarda İstanbul, ''Dünyada birinci öncelikli yatırım bölgesi'' seçildi.

Başkan Topbaş, fuarın açılış konuşmasını yaptı

MIPIM Fuarı'nın açılış konuşmasını da yapan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mimar Kadir Topbaş, 5 bin davetliye "İstanbul tarihteki rolünü bilgi çağında da üstlenmeye hazırlanıyor" mesajı verdi.

'Türkiye'ye ve İstanbul'a buradan 20-30 milyar dolar yatırım çekmek istiyoruz...'

Açılışın ardından fuardaki standlarını gezen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mimar Kadir Topbaş, Anadolu Ajansı'na yaptığı açıklamada; dünyanın özel gayrımenkul yatırımcılarının ve finans çevrelerinin ilgilerini çekmek üzere kentlerin ve ülkelerin projelerinin tanıtıldığı bu fuarda, İstanbul'un ilk kez yer aldığını söyledi. Başkan Topbaş, açıklamalarını şöyle sürdürdü;

"İstanbul, bu yıl ilk kez katılmasına rağmen MIPIM'da çok büyük ilgi görüyor. MIPIM'ın yaptığı tespite göre, İstanbul dünyada birinci öncelikli yatırım bölgesi olarak seçildi. Bu bizim için oldukça sevindirici. Çünkü bu çerçevede, dünya üzerindeki 500 milyar dolarlık yatırım hareketi burada belirleniyor. Buradan Türkiye'ye 20-30 milyar dolar yatırım fırsatı olacaksa, bunu İstanbul'a çekmek istiyoruz."

İstanbul'un fuara, aralarında ''İstanbul Mall'', ''Haliç Kongre Merkezi'', ''Çamlıca Kulesi'', ''Yeni İstanbul'', ''Tarabya Sağlık ve Ekolojik Güzellik Köyü''nün de yer aldığı 20 projeyle katıldığını anlatan Mimar Topbaş, bu yılki fuara 2 ay gibi kısa bir sürede hazırlanıldığını, önümüzdeki yıl ise daha geniş bir katılımla fuarda yer alacaklarını ifade etti. "İstanbul'a yatırım yapmak isteyen birçok yatırımcı var" diyen Mimar Topbaş, gördükleri ilgiden memnuniyet duyduklarını kaydetti.



Fuarda 20 bin yatırımcı yer alıyor...

20 bine yakın gayrimenkul yatırımcı, finansör ve proje sahipleri MIPIM fuarına katılıyor. Bu yıl da yaklaşık 70 ülkenin 5 bin proje ile katıldığı fuar, önemli bir platform oluşturdu. Katılımcılar İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin açtığı standa büyük ilgi gösterirken, Büyükşehir'in projeleri dünya emlak ve finans yöneticilerin çok ilgisini çekti. Başkan Kadir Topbaş ve beraberindeki heyet, çok sayıda yabancı yatırımcılarla toplantı yaparak İstanbul'un geleceğiyle ilgili projeleri sundu.

MIPIM, projelerin yarıştığı, yatırım ve finansman olanaklarının görüşüldüğü, dünyada bir yıl içinde meydana gelen gelişmeleri tartıştıkları ve projelerini sergiledikleri kendi dalında en büyük ve önemli bir gayrimenkul platformu olarak biliniyor. Fuar Türkiye'ye ve İstanbul'a yabancı sermayeyi çekmek için atılan en büyük adım olarak değerlendiriliyor.

Yaklaşık 70 ülkeden 5 binin üzerinde projenin katıldığı fuar, 11 Mart Cuma gününe kadar devam edecek. Yatırımcılara iletişim ortamı sağlayan fuar, geçtiğimiz yıllarda Abu Dabi'deki Yelken Otel'in de yapımına imkan sağlamasıyla tanınıyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin 800 metrekarelik bir stantla yer aldığı fuarda, İstanbul'un büyük bir maketi de sergileniyor. Fuarda İstanbul standını gezen ziyaretçilere, Galata ve Kız Kulesi maketleri hediye ediliyor.


http://www.yapi.com.tr/haberler/istanbul-dunyada-birinci-oncelikli-yatirim-bolgesi_23817.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!