Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

'İstanbul Fotoğraflamak için Mükemmel Bir Yer'

Dünya çapında en çok bilinen fotoğraflardan biri olan ''Afgan Kızı'' ya da ''Afganlı Kız'' isimleri ile tanınan fotoğrafı çeken Steve McCurry, Zaman gazetesinin organize ettiği '' 1T Gazete Tasarım Günleri'' etkinliğine katılmak için geldiği İstanbul'da, soruları yanıtladı. McCurry, ''İstanbul, fotoğraflamak için seçilebilecek dünyanın en mükemmel

NTV
'İstanbul Fotoğraflamak için Mükemmel Bir Yer'

STRONG>'Afgan Kızı' fotoğrafını çeken Steve McCurry, ''İstanbul, fotoğraflamak için seçilebilecek dünyanın en mükemmel şehirlerinden biri'' dedi.
 
Dünya çapında en çok bilinen fotoğraflardan biri olan ''Afgan Kızı'' ya da ''Afganlı Kız'' isimleri ile tanınan fotoğrafı çeken Steve McCurry, Zaman gazetesinin organize ettiği '' 1T Gazete Tasarım Günleri'' etkinliğine katılmak için geldiği İstanbul'da, soruları yanıtladı.

İstanbul'un, fotoğrafçılar için çok özel bir şehir olduğunu ifade eden McCurry, daha önceki İstanbul ziyaretlerinde cami fotoğrafları çektiğini belirterek, ''İstanbul, fotoğraflamak için seçilebilecek dünyanın en mükemmel şehirlerinden biri. Coğrafyası, denizi, mimarisi ile bence fotoğrafçılar için, dünyanın en ilgi çekici şehirlerinden biri. Bir dahaki İstanbul ziyaretimde daha kapsamlı bir konu ile İstanbul fotoğrafları çekmeyi isterim'' diye konuştu.

'FOTOĞRAFÇI OLMAK ZORUNDAYIM'

McCurry, en iyi olmak için fotoğraf sanatına sadece ilgi duymanın yetmeyeceğini, ''fotoğrafçı olmak zorundayım'' diye hissetmek gerektiğini vurguladı. İyi bir fotoğrafçı olmanın gerekliliklerini sayan McCurry, işin zorluklarına dikkati çekti. McCurry, ''Bu işi yapmak istemek yetmez. Fotoğrafçı olmak zorundayım diye hissetmek gerekir. Fotoğraf sanatıyla geçici bir bağ kurulmamalı. Tam olarak bu işe teslim olunmalı'' dedi.

McCurry, günümüzde fotoğraf sanatına ilgi duyanlar için de ''Çok sıkı çalışmaya hazırlıklı olsunlar. Fotoğrafçılıkta kariyer edinmek istiyorlarsa rekabete ve zorluklara hazır olsunlar. Öncelikle fotoğraf tarihini öğrenmeye çalışsınlar. Birçok mükemmel fotoğrafçı ve çok sayıda ilginç fotoğraf var. Son 100 yıla damgasını vuran fotoğraflar var. Öncelikle bunları öğrensinler ve bu fotoğraflar üzerinde çalışsınlar'' tavsiyesinde bulundu.

YETENEKSİZ ASLA...

Çok sıkı çalışmanın bile ''en iyi'' olmak için yetmeyeceğini ifade eden McCurry, çok çalışmayla iyi bir seviyeye gelineceğini fakat 'en iyi' olmak için ayrıca yeteneğe de ihtiyaç olduğunu bildirdi.

Geçmiş ile bugünün fotoğrafçılığını da kıyaslayan McCurry, bugünün teknolojisinin geçmişe nazaran kullanımının çok daha basit ve kullanıcılar için daha avantajlı olduğunu vurguladı. McCurry, ''Günümüzdeki fotoğraf makineleri, olabilenin en iyisi. Teknoloji mükemmel bir şekilde kendini yeniliyor. Dijital fotoğraf makineleri, filmli makinelere kıyasla çok daha üstün. Dijital makineyle, bugüne kadar olabilenin çok daha mükemmelini elde etmek mümkün. Bunlar yeni jenerasyon için de büyük bir avantaj'' diye konuştu.

FİLM EĞİTİMİ ALIRKEN

Fotoğraf alanında çok sayıda ödülün sahibi ve aynı zamanda Magnum fotoğraf ajansı üyesi de olan McCurry, film eğitimi aldığı yıllarda aklında hiç fotoğrafçılık düşüncesinin olmadığını dile getirdi. Ancak fotoğrafçılık derslerinin başlamasının ardından, fotoğraf sanatı ile ilgilenmeye başladığını ifade eden McCurry, şunları söyledi:

''Bu iş üzerinde hiç düşünmemiştim. Film yapımcılığı üzerine eğitim alırken, okulda fotoğrafçılık dersleri de aldım. Fotoğraf eğitimleri sırasında, fotoğrafçılıkla çok daha fazla ilgilenmeye başladım. Ondan sonra, hayatımın geri kalanında yapacağım işin bu olması gerektiğine karar verdim.''

Önümüzdeki dönemde, birçok ülkeyi gezerek hazırladığı ''Budizm'' konulu fotoğraflarını kitaplaştırmayı planlayan Steve McCurry, kariyeri boyunca hazırladığı 15 ayrı konuyu da bir kitapta toplamak üzere hazırlıklarda bulunduğunu açıkladı.

 

http://www.yapi.com.tr/haberler/istanbul-fotograflamak-icin-mukemmel-bir-yer_80802.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!