Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

İstanbul Fransız Kültür Merkezi Yenilendi

İstanbul’un en karakteristik lokasyonlarından birinde bulunan İstanbul Fransız Kültür Merkezi’nin enstitü lokali ve sınıfları, Pergel Grup tarafından yenilendi. Yaz aylarında gerçekleştirilen renovasyon projesinde, sadelik ve şıklık ön planda tutuldu.

yapi.com.tr
İstanbul Fransız Kültür Merkezi Yenilendi

18. yüzyılda denizcilere sığınak ve düşkünler yurdu olarak hizmet veren basit bir baraka iken, 19. yüzyılda yerini büyük bir hastaneye bırakan söz konusu yerleşim, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuyla birlikte Fransa Başkonsolosluğu’na dönüştürülmüştü.

Dönüşümün ardından aynı yerde hizmet vermeye başlayan Fransız Kültür Merkezi'nin görevleri arasında ise Fransız dilinin öğretimi, ilköğretim ve üniversite konularında işbirliği, bir kaynak merkezi olma ve medyatek aracılığıyla çağdaş Fransa üzerine bilgi ve belge yayımı, görsel-işitsel, tiyatro, dans, bilim ve teknik kültürü, kitap ve yazı, görsel sanatlar gibi tüm alanları içine alan kültürel ve sanatsal işbirliğinin kurulması bulunuyor. Fransız Kültür Merkezi, varoluş nedenini öncelikli olarak 'kültürler arasında karşılaşmalar yeri' olarak görüyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/istanbul-fransiz-kultur-merkezi-yenilendi_112838.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!