Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

İstanbul, İzmir'in Fuarına Kanca Attı

İstanbul Maden ve Metaller İhracatçı Birliği, İzmir Fuarcılık A.Ş'nin (İZFAŞ) tam 12 yıldır düzenlediği dünyanın en büyük doğaltaş fuarı olan İtalya'daki Verona-Marmomacc'a milli katılım organizasyonunu yapma yetkisini almak için girişim başlattı.

Yeni Asır Gazetesi
İstanbul, İzmir'in Fuarına Kanca Attı

İzmir'in düzenlediği ve alanında dünyanın en büyüklerinden biri olan doğaltaş fuarı MARBLE'yi kapmak için yıllardır mücadele veren İstanbul, İzmir'in doğaltaş sektöründe elinde bulundurduğu bir başka yetkiyi almak için atağa geçti. İstanbul Maden ve Metaller İhracatçı Birliği, İzmir Fuarcılık A.Ş'nin (İZFAŞ) tam 12 yıldır düzenlediği dünyanın en büyük doğaltaş fuarı olan İtalya'daki Verona-Marmomacc'a milli katılım organizasyonunu yapma yetkisini almak için girişim başlattı. Bu çerçevede görüştükleri Verona Fuar İdaresi'nden yer tahsis belgesini alan İstanbul Maden ve Metaller İhracatçı Birliği, şimdi milli katılım organizasyonunu yapma yetkisinin kendisine verilmesi için Dış Ticaret Müsteşarlığı'na (DTM) başvurdu.

İZFAŞ bu girişime sert tepki gösterirken DTM'nin onay vermesi halinde, 2010 Eylül'de yapılacak Verona Milli Katılım Organizasyonu'nu İstanbul Maden ve Metaller İhracatçı Birlikleri üstlenecek. Türk doğaltaş sektörü için prestij niteliğinde olan Verona Fuarı'na milli katılım organizasyonuna her yıl ortalama 50 Türk firması katılıyor. Sonbahardaki bu etkinlik sayesinde İZFAŞ, 60'a yakın ülkeden 1400 civarında firmanın katıldığı fuarda, İzmir'de yapılan MARBLE Fuarı'nın da uluslararası tanıtımını yapıyordu. İZFAŞ, organizasyon sayesinde fuar içinde fuar düzenliyordu. DTM Ocak ayında ya organizasyonun yine İZFAŞ tarafından yapılmaya devam edilmesine ya da İZFAŞ'tan alınıp İstanbul Maden ve Metaller İhracatçı Birlikleri'ne verilmesine karar verecek.

"İtalyanlar kendileri verdi"

İstanbul Maden ve Metaller İhracatçı Birlikleri Başkanı Ali Kahyaoğlu, Verona Fuar İdaresi'nden yer tahsis belgesini aldıklarını açıklayarak, "2010'dan itibaren yetki bizde. 29 Eylül-2 Ekim tarihlerindeki fuarın milli katılımını biz organize edeceğiz. Yer tahsis belgesi bize verildiği için DTM de organizasyonun yetkisini bize verecek" dedi. Birlik olarak Verona Fuar İdaresi'ne herhangi bir başvurularının olmadığını savunan Kahyaoğlu, fuar yetkililerinin organizasyonu kendilerinin düzenlemesini istediğini söyledi. İşin ucunda paranın olmadığını kaydeden Kahyaoğlu, "Birliklerin kuruluş amacında kar yok. Biz bu işi karsız da yaparız. Hatta zarar olursa, biz üstleniriz" diye konuştu.

http://www.yapi.com.tr/haberler/istanbul-izmirin-fuarina-kanca-atti_74684.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!