Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

İstanbul 'Kültür Başkenti' Olmaya Hazır Değil!

İstanbul'un 2010 Kültür Başkentliğine ev sahipliği yapmasına az bir zaman kala www.istanbul.com, üyelerine "İstanbul Avrupa'nın Başkenti olmasına hazır mı?" başlığındaki anketi başlatarak bir hafta içinde, 6878 kişinin konuyla ilgili değerlendirmelerini aldı. Anket çalışmasını yurt içinden ve yurt dışından 400 bin kişiye ulaştırmayı hedefleyen

yapi.com.tr
1 İstanbul 'Kültür Başkenti' Olmaya Hazır Değil!

İstanbul’un 2010 Kültür Başkentliğine ev sahipliği yapmasına az bir zaman kala www.istanbul.com, üyelerine “İstanbul Avrupa’nın Başkenti olmasına hazır mı?” başlığındaki anketi başlatarak bir hafta içinde, 6878 kişinin konuyla ilgili değerlendirmelerini aldı. Anket çalışmasını yurt içinden ve yurt dışından 400 bin kişiye ulaştırmayı hedefleyen www.istanbul.com’un yaptığı anketin ilk sonuçları çok çarpıcı. 6878 kişiden yüzde 57’si İstanbul’u Avrupa’nın Kültür Başkenti olmasına hazır bulmuyor. Başlattıkları bu çalışmayla www.istanbul.com, İstanbul’un asıl sahipleri olan İstabullularla ve kendisini İstanbullu hissedenlerle bir platform yaratarak, İstanbul’un 2010 İstanbul Avrupa Kültür Başkenti’ne ev sahipliği yapması için gerekli tüm çalışmaların ve hazırlıkların ciddiyetle ele alınması için gerekli mesajların doğru yerlere ulaştırılmasını amaçlıyor.

Tarihi yapıları, eşsiz boğazı, kendine has dokusuyla medeniyetler beşiği olan İstanbul, sadece Avrupa’nın değil dünyanın da sayılı şehirleri arasında. Peki dillere destan güzelliği ile herkesin beğenisini kazanan şehir, 2010 Kültür Başkentliliğine gerçekten hazır mı? İstanbul’un yaşam portalı www.istanbul.com’un bu sorudan yola çıkarak hazırladığı anket, çarpıcı sonuçlarıyla dikkat çekiyor. Ankete katılan 6878 kişiden yüzde 57’si İstanbul’un Kültür Başkenti olmasına hazır olmadığını düşünürken, 3652 kişi ise İstanbul’un tanıtımında en büyük sorunun altyapı yetersizliği olduğu görüşünde.

400 bini aşkın üyesine İstanbul’un nabzını tutturan www.istanbul.com, 2010 kültür başkenti için hazırladığı anketle, şehrin bu önemli göreve hazır olup olmadığını çok yönlü bir şekilde araştırıyor. Toplamda 6878 kişinin katıldığı ankette, katılımcıların yüzde 96’sı İstanbul’un Kültür Başkenti olacağından haberdar. Ancak 3937 kişi İstanbul’u Kültür Başkenti olmaya hazır bulmuyor. İstanbul’un kültür başkenti olmasıyla sanata olan ilginin artıp artmayacağı konusunda ise katılımcıların 5206’sı ilginin artacağını düşünüyor. 5842 kişi ise Kültür Başkentliliğinin anlam ve önemini biliyor.

Altyapı şart!

Kültüre ev sahipliği yapan ve kültürün paylaşılmasında en önemli rolü oynayan kültür merkezleri, tiyatrolar, sinemalar, galeriler gibi mekanların sayıca yeterliliği hakkında ise katılımcıların 4225’i sayıca bu tip mekânların yetersiz olduğunu belirtiyor. 3919 kişi İstanbul’un daimi sorununun trafik olduğuna dikkat çekerek, trafik probleminin kültür sanat faaliyetlerine ulaşmada zorluk çıkaracağını düşünüyor. Medyanın kültür başkentliği konusundaki rolü hakkında 3058 kişi yapılan çalışmaları yetersiz görürken, 5425’i Kültür Başkentliliği çerçevesinde yapılan tanıtımları yeterli bulmuyor. İstanbul’a bu önemli görevde destek amacıyla katılımcıların 5158’i tanıtımlar için aktif bir rol oynamak istediklerini belirtiyorlar. Anketin son sorusunda, İstanbul’un 2010 kültür başkentliliğinde atılması gereken adıma işaret ediliyor. İstanbul’un tanıtımındaki eksik yönün ne olduğu sorusuna katılımcıların 3652’si altyapının yetersizliği olarak belirtiyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/istanbul-kultur-baskenti-olmaya-hazir-degil_69508.html

Read Comment Section
1 Yorum Yorum Yaz
  • İstanbul 2010 kültür başkenti şehrin dünyaya tanıtımı için çok önemli. Ulaşım ve alt yapı tesisleri üzerine büyük mesafe alındı. Bu konuda bir Kahire ya da diğer kültür varlıkları yoğun olan yerler kıyaslanmalı İstanbulla. Kültür turizmi denildiğinde, bu amaçla şehrimize gelen insanlar genelde sur içi bölgesini ziyaret ediyor.Tarihi yapılarını,insan manzaralarını vb. kayıt altına alıyorlar. Balat mahallesinde ikamet ediyorum. Önce burası gibi bölgelerde oturanlar eğitilmeli bir program çerçevesinde. Buna devlet el atmalı ilgili bakanlıklarıyla. Belediyemiz maalesef yetersiz kalıyor. Avrupada en az 10 şehrin tarihi bölgelerini ziyaret ettim. Ziyaretçiler öyle güzel yönlediriliyor ki her yeri görebiliyor, kaybolmuyorsunuz. Planlı, açıklayıcı tabelalar, binaların dış cepheleri tarihi yapısına uygun bakımlı. Bu görüntüler neden bir Fatihin ve Beyoğlunun tarihi bölgelerinde izlenmesin ki? Saygılarımla YANITLA
1 yorumdan 1 tanesi gösteriliyor. 
Yorumunuzu ekleyin
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!