Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

İstanbul Metrosu’nu Darüşşafaka’ya Götürecek Tünelin İnşaatı İlerliyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İstanbul Metrosu’nu Darüşşafaka’ya kadar uzatacak çalışmalarında ilk istasyon olan Sanayi Mahallesi Metro İstasyonu inşaatına başladı.

Zaman Gazetesi



b>İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İstanbul Metrosu’nu Darüşşafaka’ya kadar uzatacak çalışmalarında ilk istasyon olan Sanayi Mahallesi Metro İstasyonu inşaatına başladı. Çalışmaları İstanbul Büyükşehir Belediyesi Raylı Sistem Müdürlüğü tarafından yürütülen 4. Levent - Ayazağa Metrosu, 4. Levent’ten sonra; Sanayi İstasyonu, İTÜ-Ayazağa İstasyonu, Atatürk Oto Sanayi İstasyonu ve Darüşşafaka istasyonlarından oluşacak.

Toplam 230 milyon dolara mal olacak proje tamamlandığında, İstanbullular Darüşşafaka’ya kadar metro ile gidebilecek.

Öte yandan, tüm metro sistemine hizmet edecek Depo Bakım Alanı (Triyaj) da Seyrantepe’de inşa edilecek. Seyrantepe Mahallesi’ne shuttle (mekik) olarak hizmet verecek Seyrantepe İstasyonu da 2 bin 650 metre uzunluğunda olacak. Hat boyu 5 bin 550 metre (çift tünel) olan bu güzergahta toplam 5 istasyon hizmet verecek.

Ulaşım Dairesi Başkanlığı-Ulaşım ve Trafik Düzenleme Komisyonu, istasyon çalışmaları için Eski Büyükdere Caddesi üzerinde Oto Sanayi ve Seyrantepe giriş-çıkış trafiğinde birtakım düzenlemeler yaptı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından temeli Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Başkan Kadir Topbaş’ın katılımıyla 12 Mart 2005 tarihinde atılan İstanbul Metrosu 4. Levent-Ayazağa Hattı İnşaatı hızla ilerliyor. 4. Levent-Ayazağa Metro Hattı’nın inşaat aşaması 100 milyon dolar, elektromekanik aşaması ise 130 milyon dolara mal olacak.

İnşaat kapsamında İstanbul Metrosu’nun 4. Levent’ten sonraki ilk durağı olan Sanayi İstasyonu’nun inşası için geçici trafik düzenlemesi yapılıyor. Buna bağlı olarak Eski Büyükdere Caddesi üzerindeki Petrol Ofisi benzin istasyonu önündeki yol geçici olarak trafiğe kapatılacak. Oto Sanayi girişleri Emektar Sokak ve Dilaver Sokak üzerinden, çıkışlar ise Ergun Sokak ve Yunus Emre Caddesi’nden verilecek.

Beşiktaş yönünden gelen araçlar için Oto Sanayi’e girişler; Güler Sokak ve Turhan Caddesi’nden olacak. Sarıyer istikametinden gelip Seyrantepe yönüne dönecek araçlar için gidişler Eski Büyükdere Caddesi’nden olacak. Bu düzenlemeler yarından itibaren aşamalı olarak gerçekleştirilecek.

http://www.yapi.com.tr/haberler/istanbul-metrosunu-darussafakaya-goturecek-tunelin-insaati-ilerliyor_46035.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!