Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

İstanbul Ormanları Yanıyor

Ümraniye Çavuşbaşı mevkii ve Beşiktaş Nevzat Demir tesislerinin yakınındaki ormanlık alanda yangınlar çıktı. Yaklaşık 30 dönümlük alanda etkili olan Çavuşbaşı'ndaki yangına itfaiye ekipleri müdahale etmekte zorluk çekiyor. Bölgedeki alevlere uçak ve helikopterle müdahale ediliyor. Bu arada alevlere ilk müdahale sırasında bir de kaza atlatıldı. Bir

Vatan Gazetesi
1 İstanbul Ormanları Yanıyor

Ümraniye Çavuşbaşı mevkii ve Beşiktaş Nevzat Demir tesislerinin yakınındaki ormanlık alanda yangınlar çıktı. Yaklaşık 30 dönümlük alanda etkili olan Çavuşbaşı'ndaki yangına itfaiye ekipleri müdahale etmekte zorluk çekiyor. Bölgedeki alevlere uçak ve helikopterle müdahale ediliyor.

Bu arada alevlere ilk müdahale sırasında bir de kaza atlatıldı. Bir traktörün çektiği su tankeri bağlantı noktasından çıktı ve sürüklendi.

Yangına, AKOM uçaklarından biri de havadan müdahale ediyor

İstanbul Ümraniye'de çıkan orman yangınını söndürme çalışmalarına, İstanbul Büyükşehir Belediyesine (İBB) bağlı Afet Koordinasyon Merkezine (AKOM) ait bir uçak da katılıyor.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Ümraniye Çavuşbaşı Beldesi Yukarı Baklacı Mahallesi'nin yakınında çıkan orman yangınını söndürme çalışmaları sürüyor.

Yangın ihbarının alınmasıyla Ümraniye ve Kavacık itfaiye grupları ile Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri karadan müdahale etti. Alevlerin yayılma göstermesi üzerine AKOM, yedekte tuttuğu amfibik yangın söndürme uçağıyla yangına müdahale etti. Orman Bölge Müdürlüğünün Bursa'dan gelen helikopteri de söndürme çalışmalarına katıldı.

Yangın bölgesinde Büyükşehir Belediyesi Yol Bakım ve Onarım Müdürlüğü ekipleri, dozer, kepçe, Atık Yönetim Müdürlüğü su tankerleri ve iş makineleri ile görev yapıyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/istanbul-ormanlari-yaniyor_63180.html

Read Comment Section
1 Yorum Yorum Yaz
  • anlayamiyorum insanimizi. istanbul gibi dunyanin merkezi ve doga harikasi bir cenneti nasil bilincsizce ve hunharca katledebiliyorlar. icimden bir ses birilerinin yuksek menfaatleri!!! ugruna ormanlarimizin yandigini soyluyor. bu yanginlar gercekten boyleyse yaziklar olsun... cunku bu insanlar benim ve cocuklarimin yarinlarini yakiyorlar. umit ediyorum ki bilincli ve ya bilncsiz meydana gelen bu yanginlar biter... YANITLA
1 yorumdan 1 tanesi gösteriliyor. 
Yorumunuzu ekleyin
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!