Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

İstanbul Tahkim Heyeti Kuruluyor!

Başbakan Yardımcısı Babacan, daha çok yabancı sermaye çekmek için İstanbul Tahkim Merkezi’nin kuruluş hazırlığının bittiğini ve yasal düzenlemenin Meclis’e gönderilmek üzere olduğunu söyledi.

yapi.com.tr
İstanbul Tahkim Heyeti Kuruluyor!

Vatan Gazetesi'nin haberine göre, Türkiye için yatırımda finansman sıkıntısının bulunmadığı çok enteresan bir dönemde olduğumuzu vurgulayan Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, “Proje, ticari açıdan anlamlıysa, gerçekleştirenler, işletenler güven veriyorsa finansmanın bir sorun olacağını düşünmüyorum. Güven ve makul likidite olduğu sürece, finansman problemi de şu an için bulunmuyor” diye konuştu. Türkiye’de gayrimenkul başta olmak üzere finansal enstrümanları biraz daha geliştirmek gerektiğini belirten Babacan, “Borsa İstanbul ve SPK ile işbirliği yaparak yatırımcıların kolay alım yapabileceği araçlar oluşturmalıyız” dedi. Cannes’da düzenlenen MIPIM Fuarı’nda açıklamalarda bulunan Babacan, Türkiye’deki hukuki belirsizliğin yatırımcılar için endişe kaynağı olduğunu, 4. Yargı Paketi’ni meclise gönderdiklerini hatırlattı. İstanbul’da bir tahkim merkezini kurulmasıyla ilgili yasal düzenlemenin hazır ve meclise gönderilmek üzere olduğunu belirten Babacan, “Özel sektör yönetiminin ağırlıkta olduğu ‘İstanbul Tahkim Merkezi ‘diye yeni bir yapı kuruyoruz. Mahkemelere gitmeden özel sektörün yine özel sektör tarafından yönetilen tahkim merkezlerinde sorunlar çözülecek” dedi.

İnşaatta balona izin yok

İstanbul Tahkim Merkezi’nin yabancı yatırımcı güvenini de artıracağını kaydeden Ali Babacan, ‘Gayrimenkul sektöründe balon riski var mı?’ sorusuna karşılık Türkiye’de böyle bir şeye izin vermeyeceklerini vurguladı.

20 kişilik heyette kimler olacak?

Tahkim Heyeti 20 üyeden oluşacak. 2’sini TOBB, 2’sini ticaret, 1’ini sanayi, 1’ini deniz ticaret odaları seçecek. T.Barolar Birliği’ne kayıtl 6 tahkim uzmanı aday gösterilecek. YÖK, uzman 2 öğretim görevlisi gönderecek. Bankalar Birliği, Katılım Bankaları Birliği, SPK, İKMB, Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu ve Noterler Birliği birer temsilci gösterecek. Üyeler bu göreve 4 yıl için seçilecek.

http://www.yapi.com.tr/haberler/istanbul-tahkim-heyeti-kuruluyor_105855.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!