Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

İstanbul Ulaşımında ‘Bilimsel’ Yöntemler Kullanılıyor

Today’s Metropol Dergisi’nin düzenlediği “Metropol Sohbetleri”nin ikincisi 26 Mayıs Pazartesi günü Ritz Carlton Oteli’nde yapıldı. Aylık düzenlenen Metropol sohbetlerine konuşmacı olarak İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı’nın yanı sıra, Erzincan, Tarsus, Bursa-Yıldırım ve İstanbul-Beylikdüzü Belediye

ibb.gov.tr
İstanbul Ulaşımında ‘Bilimsel’ Yöntemler Kullanılıyor

Today’s Metropol Dergisi’nin düzenlediği “Metropol Sohbetleri”nin ikincisi 26 Mayıs Pazartesi günü Ritz Carlton Oteli’nde yapıldı. Aylık düzenlenen Metropol sohbetlerine konuşmacı olarak İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı’nın yanı sıra, Erzincan, Tarsus, Bursa-Yıldırım ve İstanbul-Beylikdüzü Belediye Başkanları katıldı.

İstanbul’un ulaşım sorununun çözümü konusunda ilgi çeken, bilgilendirici bir konuşma yapan Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, ulaşım sistemlerini bir bütün olarak düşündüklerini ve toplu taşımaya çok önem verdiklerini ifade eden Prof. Ilıcalı,  şehrin önceliklerini bilimsel esaslara göre belirlediklerini vurguladı. Metrobus çalışmasının toplu ulaşıma verdikleri önemin somut bir göstergesi olduğuna dikkat çeken Ilıcalı, “Başkanımız Kadir Topbaş’ın talimatıyla kısa sürede gerçekleştirilen ve hat genişletme çalışmaları hızla süren metrobus sistemi, birçok özelliğiyle dünyada bir ilktir ve toplu ulaşıma çok büyük katkısı oluyor” diye konuştu.

Konuşmasında ulaşım sorununu en önemli nedenlerinden birinin plansız göç olduğunu vurgulayan Ilıcalı, göçün engellenmesi için bölgesel kalkınmanın çok önemli olduğunu dile getirdi. Milletvekilliği döneminde bölgesel kalkınmaya yönelik olarak yürüttüğü çalışmaları anlatan Ilıcalı, Başkan Kadir Topbaş’ın başlattığı organik tarım projesi ile Turkcell tarafından Erzurum’da da kurulan çağrı merkezi çalışmasının göçün önlenmesinde çok önemli bir rol üstlendiğini kaydetti. Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, katılımcıların İstanbul Metropoliten Planlama ve Kentsel tasarım Merkezi’nde (IMP) ve yürütülen ulaşım projeleri ile ilgili sorularını da cevaplandırdı.

http://www.yapi.com.tr/haberler/istanbul-ulasiminda-bilimsel-yontemler-kullaniliyor_61904.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!