Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

İstanbul Üniversitesi'nde Yas

Bolu'nun Yeniçağa İlçesi'nde meydana gelen trafik kazasında hayatının kaybeden İstanbul Üniversitesi Orman Fakültesi Orman Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof.Dr. Ahmet Hızal ve Botanik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Asuman Efe için arkadaşları ve öğrencileri yas tutuyor. Aynı kazada İGDAŞ eski Genel Müdürü Prof.Dr. Necdet Aral da hayatını kaybetti.

Milliyet Gazetesi



Bolu'nun Yeniçağa İlçesi'nde meydana gelen trafik kazasında hayatının kaybeden İstanbul Üniversitesi Orman Fakültesi Orman Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof.Dr. Ahmet Hızal ve Botanik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Asuman Efe için arkadaşları ve öğrencileri yas tutuyor. Aynı kazada İGDAŞ eski Genel Müdürü Prof.Dr. Necdet Aral da hayatını kaybetti.

3. köprüye karşıydı

Profesör Ahmet Hızal, İstanbul'a yapılacak 3'üncü köprü ile ilgili rapor hazırlayan 7 kişilik ekibin içindeydi ve bu raporda yapılması karara bağlanan 3. Köprünün İstanbul ormanlarına olan olumsuz etkileri sıralanmıştı.

"Hidroelektrik santral"in kaderini belirleyeceklerdi

Bolu'daki feci kazada yaşamını yitiren 3 profesörün, Kastamonu'da 'Küre Dağları Milli Park Alanı'na gitmekte olduğu ve Loç Vadisi'ne kurulması istenen Hidroelektrik Santrali ile ilgili açılan davada 'bilirkişi' olarak görev yapacakları için İstanbul'dan Kastamonu'ya doğru yola çıktıkları öğrenildi.

Meslektaşları: Trafik kurallarını ihlal etmezler

Kazanın aşırı hız yüzünden meydana geldiği iddialarını ise akademisyen arkadaşları şüpheli buldu, arkadaşlarının kurallara uyduğunu ve asla hız yapmadığını idade etti.

Kantinlerde kayıplar için hatıra panoları hazırlandı

İstanbul Üniversitesi Ormancılık Fakültesi'nde hayatını kaybeden profesörlerin arkadaşları ve öğrencilerinin yası sürüyor. Okulun kantinlerinde kaybettikleri hocalarının için hatıra panosu kuruldu. Öğrenciler ormancılık dünyasının iki değerli profesörünü kaybettiğini ifade etti. Prof. Dr. Ahmet Hızal bölüm başkanı olduğu Orman Mühendisliğinde oldukça önemli çalışmalara imza attı. Yakın arkadaşı Prof Dr. Süleyman Özhan, Hızal'ın hava fotoğraflarıyla havza yönetimi konusundaki çalışmalarının olduğunu ifade etti. İstanbul'da yapılması planlanan 3. köprüyle ilgili hazırlanan "3. köprü ve İstanbul ormanlarına etkileri" raporunu da hazırladığını belirtti.

Ona "bitki anne" diyorlardı

Prof. Dr. Asuman Efe'nin çalışma arkadaşları ve öğrencileri de Botanik Bölümü Başkanlığı'ndaki odasını karanfilerle donattı. Çalışma arkadaşları Prof. Efe'nin çok çalışkan bir insan olduğunu hatta öğrencilerinin kendisine "Bitki Anne" adını taktığını ifade ettiler. Prof. Efe'nin birçok yeni bitki türünü ise litaratüre kazandırdığını belirten arkadaşları son bilimsel çalışmasının sonuçlarını Cuma günü açıklayacağını ancak bunun mümkün olmadığını belirttiler.

"Şok olduk"

İstanbul Üniversitesi Dekanı Tahsin Akalp da, "Acımız çok büyük. Gerek ormancılık alemi gerek bilim dünyası olarak. Fakültemizin yetiştirdiği çok değerli 2 bilim insanını kaybetmenin bi taraftan şokunu bir taraftan da üzüntüsünü yaşıyoruz. Şoku hala üzerimizden atmış değiliz" dedi.

"Alternatif çözümler aradık"

Prof. Akalp, Ahmet Hızal'ın da altında imzasının bulunduğu 3. köprüyle ilgili rapora ilişkin "3. Köprüylle ilgili raporu üniversitemizde konularında uzman 7 arkadaşımız hazırladı. Prof. Ahmet Hızal da bu komisyonun üyelerinden biriydi. Biz her zaman doğaya çevreye duyarlı bir meslek grubuyuz. Bizim duyarlılığımız İstanbul gibi yeşil alanı giderek azalmış bir şehirde alternatif çözümlerin aranması şeklinde oldu. O raporun içinde her türlü detayı olumlu yaklaşımları, çözüm önerilerini de görebilirsiniz" diye konuştu.

"3. köprüye karşıydık"

Prof. Dr. Ünal Akkemik de hazırlanan raporla ilgili olarak biz 3. köprüye karşı bir duruş içindeydik hep beraber. 3. köprünün ne getirip ne götüreceğini çok iyi biliyoruz. Komisyon raporunda 3. köprünün büyük bir zarar vereceği, doğal örtüyü bozacağını ve bu bozmanın da geri dönüşümsüz olacağını, Belgrad Ormanı'nın yok olacağını, oradaki su havzalarının büyük tahribat yaratacağını belirtmişlerdi. 3. köprünün yerine alternatif çözümler üretilmesinin gerekli olduğunu önermişlerdi" şeklinde konuştu.

Profesörler Ahmet Hızal ve Asuman Efe için yarın saat 10.00'da görev yaptıkları İstanbul Üniversitesi Orman fakültesi'nde bir tören düzenlenecek.

http://www.yapi.com.tr/haberler/istanbul-universitesinde-yas_80258.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!