Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

İstanbul Vali Konağı Restore Ediliyor

İstanbul Valiliği’nin, devlet başkanlarını, yabancı iş adamlarını ve büyükelçileri ağırladığı Vilayet Konağı, aslına uygun olarak restore ediliyor.

Zaman Gazetesi
İstanbul Vali Konağı Restore Ediliyor

b>İstanbul Valiliği’nin, devlet başkanlarını, yabancı iş adamlarını ve büyükelçileri ağırladığı Vilayet Konağı, aslına uygun olarak restore ediliyor. Özellikle yabancı devlet temsilcilerinin ağırlandığı kabul salonunun iç mekânları ve mobilyaları tarihî dokuya uygun olarak değiştiriliyor.

Osmanlı’nın ilk kamu binası olan ve 1924’ten bu yana valililik binası olarak kullanılan yapı 23 valiye ev sahipliği yaptı. 90 odası bulunan Vilayet Konağı’nın 13 odasının tavanı aslına uygun yapılarak, yıllar önce inşa edilen ilk halini aldı.

Vilayet Konağı, 1756 yılında Sultan III. Osman tarafından Bâb-ı Âli olarak kullanılmaya başlandı. O dönemde Bâb-ı Âli yani “Yüksek kapı”, “Yüce kapı” olarak kullanılan bina, altı kez yanma tehlikesi geçirdi. Cumhuriyet’ten itibaren Vilayet Konağı olarak kullanılmaya başlanmış ve yapı üzerindeki neoklasik bezemeler kaldırılarak yalın bir biçimde sıvanmış. Vilayet Konağı, 1980’lerin sonlarında ve 1997 yılında yeniden eski görünümüne kavuşturulmak üzere bir dizi restorasyondan geçirildi. Vali Muammer Güler’in atanmasıyla çalışmalara hız verildi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/istanbul-vali-konagi-restore-ediliyor_47890.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!