Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

İstanbul Varoşuna Tenis Arenası

İstanbul varoşuna tenis arenası

Sabah Gazetesi
İstanbul Varoşuna Tenis Arenası

b>İstanbul Cup turnuvası için Esenler'deki prefabrik kortlara 2.5 milyon dolar harcandı. Sharapova'nın da aralarında olduğu ünlü tenisçileri ağırlayacak turnuva, işyerleri ve gecekondularla çevrili yerde yapılacak.

Garanti Koza İnşaat, dünyaca ünlü kadın raketlerin katılacağı İstanbul Cup için TEM otoyolunun hemen yanında gecekondu ve sanayi bölgesinin ortasında 2.5 milyon dolarlık arena kuruyor. Tekstilkent'in tanıtımının da hedeflendiği ve dünya sıralamasında 4. sırada yer alan 19 yaşındaki Rus raket Maria Sharapova'nın da maç yapacağı turnuva için şehir dışında, gözden ırak bir alanda yer seçilmesi şaşkınlık yarattı. 20-27 Mayıs tarihlerinde düzenlenecek toplam 200 bin dolarlık ödüllü "Sony Ericson WTA İstanbul Cup" turnuvası için 15 dönümlük arazi kullanılacak.

Şehir merkezine uzak
Şehir merkezine uzak olan Tekstilkent'de bulunan Koza Kuleleri'nin hemen yanıbaşında, bir yanı TEM, bir yanı Giyimkent, bir yanı Tekstilkent gibi iş merkezlerinin göbeğinde turnuvanın yapılabilmesi için kortların inşası hızla devam ediyor. İşyerlerinin hemen çevresinde ise Esenler'in gecekondu mahallelerinin bulunduğu tenis kortlarına ise tanıtımında esas alınması nedeniyle "Tekstilkent'in adı verildi. Bir antreman, biri ana kort olmak üzere 3 maç kortunun bulunduğu Tekstilkent Arena'da düzenlenecek turnuvanın organizasyonuyla ilgili ihtiyaçlara ise, 36 katlı Koza Kule'den yanıt verilecek. Kortları 288'er kişi kapasiteliyken ana kort da aynı anda 3 bin 700 kişi maç seyredebilecek. Geçen yıl Ataköy Marina'da düzenlenen turnuva organizasyonu içerisinde Amerikalı tenisçi William Venus ve Türk tenisçi İpek Şenoğlu Boğaziçi Köprüsü'nde tenis maçı yaparak tarihe geçmişti.

Yeşilköy, bürokrasi yüzünden olmadı
Tekstilkent Arena'nın yapımından sorumlu Garanti Koza yöneticilerinden Mustafa Büyüksandalyeci, tesisin 'geçici' bir tesis olduğunu belirterek, "Burayı tamamen başka yere taşınabilecek şekilde kuruyoruz" dedi. İstanbul Cup Medya Direktörü Cahit Yavuz ise, Yeşilköy'de havalaanı karşısındaki 70 dönümlük hazine arazisini devletten ihale yoluyla alıp tenis kortu yapmayı amaçladıklarını, ancak bürokrasi nedeniyle 6 aydır henüz bir resmi yanıt alamadıklarını kaydetti.

http://www.yapi.com.tr/haberler/istanbul-varosuna-tenis-arenasi_45764.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!