Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

İstanbul ve Marmara'nın 'Çevre Düzeni Planları' Tamamlanıyor

Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe ile Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Metropoliten Planlama ve Kentsel Tasarım Merkezi’nde (İMP) bir toplantı düzenleyerek İstanbul ile Marmara Bölgesi’nin Çevre Düzeni Planları’nı ele aldı.

ibb.gov.tr
İstanbul ve Marmara'nın 'Çevre Düzeni Planları' Tamamlanıyor

evre ve Orman Bakanı Osman Pepe ile Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Metropoliten Planlama ve Kentsel Tasarım Merkezi’nde (İMP) bir toplantı düzenleyerek İstanbul ile Marmara Bölgesi’nin Çevre Düzeni Planları’nı ele aldı. Toplantıda İMP Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Kaptan ve planlama çalışmalarını gerçekleştiren heyet de yer aldı.

Toplantı öncesi basın mensuplarının konuyla açıklamalarda bulunan Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe, “Türkiye’ye, İstanbul’a yakışan bir çalışma gerçekleşti ve İstanbul ile Marmara Bölgesi’nin Çevre Düzeni Planları tamamlanmak üzere. Geleceğin İstanbul’unu ve Marmara’sını nasıl şimdiden hazır hale getirebiliriz bu toplantının ana fikri budur” diye konuştu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile yaklaşık 1,5 yıl önce İstanbul Çevre Düzeni Planları’nın hazırlanmasıyla ilgili bir protokol yaptıklarını hatırlatan Bakan Osman Pepe, “Protokol doğrultusunda dünyanın en gelişmiş ülkelerindeki çalışma guruplarından birisini oluşturarak, İstanbul özelinde çevre düzeni planı çalışmasını adım adım takip ettik, gördük. Bu çalışmanın sonuna gelindi. Doğrusu Türkiye’ye, İstanbul’a yakışan bir çalışma gerçekleşti” dedi.

İstanbul ile ilgili Çevre Düzeni Planları yapılırken şehrin tek başına ele alınmasının doğru olmayacağının altını çizen Bakan Pepe, sözlerini şöyle sürdürdü; “Belediye başkanımızla, heyetin başkanıyla ve üyeleriyle ‘Bu çalışma tek başına İstanbul bağlamında ele alınırsa sağı solu eksik olur, bir ayağı topal olur, ya kolu kısa olur, ya uzun olur’ gibi değerlendirmelerimiz oldu. İstanbul’u Marmara ve Türkiye’den ayrı düşünmek mümkün değil. İstanbul’un tek başına planlamasının doğru olmayacağı, bölge genelinde İstanbul’u konumlandırmanın planlama mantığı açısından daha doğru olacağı, bir bütünlük arz edeceği konusunda plancı arkadaşlarımız ve hocalarımızla fikirlerimiz kesişti. İstanbul’u Trakya ile İstanbul’u Marmara’nın tamamıyla düşünecek bir konsepti nasıl hayata geçirebiliriz bunu nasıl planlayabiliriz, geleceğin İstanbul’u ve Marmara’sını nasıl şimdiden hazır hale getirebiliriz? Bu toplantının ana fikri budur.”

http://www.yapi.com.tr/haberler/istanbul-ve-marmaranin-cevre-duzeni-planlari-tamamlaniyor_49270.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!