Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

İstanbul ve Müzedechanga En İyiler Listesine Girdi

Tasarım dünyasına yön veren "Wallpaper" dergisi, 2007 yılı için İstanbul’u dünyanın en iyi şehri, Sakıp Sabancı Müzesi içinde hizmet veren Müzedechanga’yı da en iyi restoran seçti.

Milliyet Gazetesi/Aslı SÖZBİLİR
İstanbul ve Müzedechanga En İyiler Listesine Girdi

ime Inc’in sahibi olduğu, hayat tarzı, moda, seyahat ve tasarım dergisi "Wallpaper" her sene veridiği "Yılın En İyileri" ödüllerini bu hafta çıkan özel "Şubat 2007 Best" sayısında açıkladı. Dergi, her yıl "büyük ödül" için 10 kategoriden 5’er aday belirliyor ve büyük ödül, uluslararası bir jüri tarafından seçiliyor. Bu senenin jürisinde Ron Arad (endüstriyel tasarımcı), Jane Birkin (aktrist ve şarkıcı), Viktor ve Rolf (moda tasarım ikilisi), Naoto Fukawasa (endüstriyel tasarımcı), Ian Schrager (otel tasarımcısı ve sahibi) ve Matteo Cordero di Montezemolo (şarap üreticisi ve tasarımcı) yer aldı.
Türkiye 10 kategoriden 2’sinde büyük ödülü alarak kazananlar listesine damgasını vurdu. İstanbul, New York, Stockholm, Viyana ve Pekin arasından sıyrılarak en iyi şehir ödülünü aldı. Emirgan’daki Sakıp Sabancı Müzesi’nde (Atlıköşk) hizmet veren Müzedechanga ise, Canteen, Londra-Gilt, New York-Kirketon, Sydney- Kungsholmen, Stockholm gibi güçlü adaylar arasında birinci oldu.

10 Ocak Çarşamba akşamı Jaguar firmasının sponsorluğunda Londra Hayward Gallery’de yapılan ödül törenine moda, mimari ve tasarım dünyasının efsanevi isimlerinin yanısıra Türkiye’den Müzedechanga’nın kurucu ortakları Bayazıt ve Ertunç, Hüseyin Çağlayan, Prof. Dr. Nilüfer Göle, Tayfun ve Suzan Bayazıt, Seyhan Özdemir ve Sefer Çağlar katıldılar.

Müzedechanga, Tarık Bayazıt ve Savaş Ertunç tarafından 1999 yılında Taksim Sıraselviler Caddesi’nde kurulmuş ve pek çok uluslararası ödül almış Changa Restoran’ın yeni bir uzantısı olarak Kasım 2005’te Emirgan Sakıp Sabancı Müzesi’nde açıldı.

Modern Türk-Akdeniz mutfağı olarak nitelenebilecek yemek stilinden örnekler sunan Müzedechanga, mönülerinde "füzyon" tekniği ağırlıklı olarak kullanılıyor ve ünlü Yeni Zelandalı Şef Peter Gordon danışmanlığında hazırlanıyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/istanbul-ve-muzedechanga-en-iyiler-listesine-girdi_50925.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!