Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

İstanbul'a Bronz Heykel Dayanmıyor

İstanbul parklarındaki heykellerin başına gelmeyen kalmadı. Emirgân Korusu'ndaki geyik heykelinin önce yavrusu, sonra kendisi çalındı. Rumelihisarı'ndaki parktaki Orhan Veli heykelindeki martı 2 kez çalınırken, Gülhane Parkı'ndaki Âşık Veysel heykelindeki saz 3 kez çalındı.

Sabah Gazetesi
1 İstanbul'a Bronz Heykel Dayanmıyor

İstanbul parklarındaki heykellerin başına gelmeyen kalmadı. Emirgân Korusu'ndaki geyik heykelinin önce yavrusu, sonra kendisi çalındı. Rumelihisarı'ndaki parktaki Orhan Veli heykelindeki martı 2 kez çalınırken, Gülhane Parkı'ndaki Âşık Veysel heykelindeki saz 3 kez çalındı. Hayvan heykelleriyle tanınan ünlü Fransız heykeltıraş Pierre Louis Rouillard'ın 1864'te yaptığı ve daha sonra Emirgân Korusu'na yerleştirilen bronz geyik heykeli, 2004'te çalındıktan 3 ay sonra bir hurdacıya satılmak üzereyken ele geçirildi. Ayaklarından kesilen ve sadece gövdesi bulunan heykeli, heykeltıraşlar İnayet Türkoğlu ve Hüseyin Alparslan 1.5 aylık çalışmayla yeniledi.

'Heykel envanterimiz bile yok'

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürü İhsan Şimşek, "Heykelin başı ve yavru geyik heykeli bir türlü bulunamadı. Gövdeyi 4 yıl depoda tuttuk. Sonra yaptırmaya karar verdik. Heykeltıraş, korudaki heykelin önünde çocuklarıyla birlikte hatıra fotoğrafı çektirmiş. O fotoğraf sayesinde heykeli yeniden aslına uygun şekilde yaptırdık. Heykel envanteri konusunda çalışma yapmalıyız" dedi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/istanbula-bronz-heykel-dayanmiyor_68119.html

Read Comment Section
1 Yorum Yorum Yaz
  • sesli düşünmek gerekirse, ben böyle haberleri duyunca felaket üzülürüm. heykelleri yerinden kaldıran da, içindeki çanavarı yenmeyip kırmaya kalkan da, çalmaya müsaade gösteren de, şu utanmaz tükürükçü adamdan bence farkları yoktur... biz sanat severler insanlara çevre bilinci ve hele sanatın toplumu yücelttiğini, estetik hayranlığımızı tamamladığını anlatmalıyız,,yüreği sıcak atölyemden sevgiler .. YANITLA
1 yorumdan 1 tanesi gösteriliyor. 
Yorumunuzu ekleyin
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!