Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

İstanbul'a 'Dan David' Ödülü...

Tarihini canlı tutmayı başaran kentlere verilen 'Dan David' ödülüne bu yıl, Roma ve Kudüs'le birlikte İstanbul layık görüldü. 1 milyon dolar

Milliyet
İstanbul'a 'Dan David' Ödülü...

b>Tarihini canlı tutmayı başaran kentlere verilen 'Dan David' ödülüne bu yıl, Roma ve Kudüs'le birlikte İstanbul layık görüldü.

1 milyon dolarlık ödül 3 kente, "geçmiş - şimdiki ve gelecek zaman boyutlarını kucaklamayı başardıkları ve tarihlerini canlı tutabildikleri" için verildi. İstanbul'un, ödülden gelecek parayı doğu - batı minyatürlerine kamunun ilgisini artırmayı amaçlayan bir proje için kullanacağı, Kudüs'ün kenti kutsal sayan İslamiyet, Musevilik ve Hıristiyanlık hakkında araştırmalar için harcayacağı, Roma'nın da bir "Kültürler Merkezi" kuracağı belirtildi.

Ödülün kişilere tahsis edilen kısmı, Dünya Ekonomik Forumu'nun kurucusu Charles Schwab'a verilirken, "gelecek boyutu" kısmını insanın görme sistemi nörobiyolojisini geliştiren bilim adamları Robert Wurtz, Amiram Grinwald ve William Newsome aldı. 1'er milyon dolarlık ödüller, 100 milyon dolarlık Dan David Vakfı fonu tarafından dağıtılıyor. Fon, İsrail'in Tel Aviv Üniversitesi tarafından yönetiliyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/istanbula-dan-david-odulu-_9056.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!