Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

İstanbul'da Spor Atağı: Tesisleşme İçin 50 Trilyon Liralık Ödenek Ayrıldı

İstanbul Gençlik ve Spor İl Müdürü Tamer Taşpınar, son iki yılda 50 trilyonu aşan bir bütçeyle başlattıkları tesis hamlesinde çok önemli adımlar attıklarını belirterek, “Olimpiyatlara talip bir kent olarak tesis açığımızı kapatmak için çalışıyoruz.” dedi.

Zaman



stanbul Gençlik ve Spor İl Müdürü Tamer Taşpınar, son iki yılda 50 trilyonu aşan bir bütçeyle başlattıkları tesis hamlesinde çok önemli adımlar attıklarını belirterek, “Olimpiyatlara talip bir kent olarak tesis açığımızı kapatmak için çalışıyoruz.” dedi.

Sporu tabana yaymak ve yarının şampiyonlarını yetiştirmek için projeleri peş peşe devreye sokarken, bir yandan da çok yönlü tesisler kazandırmaya çalıştıklarını kaydeden Taşpınar, ihtiyaç duyulan bölgelerde, çeşitli sporların yapılabildiği çok amaçlı spor salonları inşa ettiklerini söyledi. Tamer Taşpınar, şöyle konuştu: “Tüm bu çalışmalar, İstanbul Valisi Muammer Güler'in bize sağladığı 50 trilyonluk dev bir bütçeyle meydana getiriliyor. 2003 yılında 4 ve 2004 yılında 16 projeyi gerçekleştiren İstanbul Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, bu yıl da tesis hamlesini sürdürüyor. 2005 yılında 21 projeye imza atılırken, Özel İdare'den sağlanan ek bütçe ile İstanbul'a 3 yüzme havuzu daha kazandıracağız.” Anadoluhisarı'ndaki Spor Akademisi (BESYO) Sahası'nı sentetik çim haline getirerek gençliğin hizmetine sunduklarını kaydeden Taşpınar, “Anadoluhisarı'nda yılların hasretine son vererek çağdaş bir stat kazandık. Son olarak Avcılar Stadı'nı, zeminine Avrupa sentetik çim döşeyerek, pırıl pırıl modern bir saha haline getirdik. Sırada Kamiloba ve Celaliye futbol sahaları var.” diye konuştu. Taşpınar, 12 yıldır tamamlanmayı bekleyen Maltepe Stadı'nın, 8 ayda bitirileceğini, Çatalca'da, altında güreş antrenman salonu olan 1.500 kişilik tribünün temelinin atıldığını, Avcılar Turgut Özal Stadı'nın zemininin Avrupa sentetik çiminden döşendiğini, Sultanbeyli'ye de çok amaçlı spor salonu kazandıracaklarını sözlerine ekledi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/istanbulda-spor-atagi-tesislesme-icin-50-trilyon-liralik-odenek-ayrildi_30725.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!