Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

İstanbul’da Yangın Sigaradan Çıkıyor; En Riskli Bölge Eminönü

Türkiye Yangından Korunma Vakfı ile Yangından Korunma Derneği - TÜYAK Yürütme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Abdurrahman Kılıç, 13 Ekim Perşembe günü açılacak TÜYAK 2011 – Yangın ve Güvenlik Sempozyumu ve Sergisi öncesinde düzenlenen basın toplantısıyla İstanbul’un yangın açısından riskli bölgelerinin belirlendiği 'İstanbul Yangın Risk Haritası'nın

yapi.com.tr
İstanbul’da Yangın Sigaradan Çıkıyor; En Riskli Bölge Eminönü

Türkiye Yangından Korunma Vakfı ile Yangından Korunma Derneği - TÜYAK Yürütme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Abdurrahman Kılıç, 13 Ekim Perşembe günü açılacak TÜYAK 2011 – Yangın ve Güvenlik Sempozyumu ve Sergisi öncesinde düzenlenen basın toplantısıyla İstanbul’un yangın açısından riskli bölgelerinin belirlendiği 'İstanbul Yangın Risk Haritası'nın detaylarını kamuoyuna açıkladı. Haritaya göre İstanbul’un yangın riski en yüksek bölgesi Eminönü ve mahalleleri. Kılıç, İstanbul’da her yıl yaklaşık 24 bin civarında yangın meydana geldiğini ve bu yangınların yaklaşık yüzde 43’lük bölümünün sigara izmaritinden kaynaklandığını söyledi.

Felaketten önce önlem

Prof. Dr. Abdurrahman Kılıç basın toplantısına halk arasında söylenen “İstanbul yangından, Edirne selden yok olacak” şeklindeki sözü hatırlatarak, İstanbul’da çok detaylı bir şekilde yapılan yangın riski haritası çalışmaları hakkında bilgiler verdi. İstanbul’da mahalle bazında gerçekleştirilen araştırmada, binalar, yükseklik, nüfus yoğunluğu gibi çeşitli kriterlerin esas alındığını belirten Kılıç, Eminönü, Kapalıçarşı, Hocapaşa, Sururi, Tahtakale’nin riski en yüksek bölgeler olduğunu belirtti. Kılıç açıklamasında, “İstanbul’da bin 600’den fazla dar sokak bulunuyor. Dar sokakların durumunu değiştiremeyiz, ama bu duruma özel önlemler alarak yangınları önlememiz mümkün” dedi ve şöyle devam etti:

“Türkiye Yangından Korunma Vakfı ile Yangından Korunma Derneği olarak İstanbul’da bilim adamlarının, özel sektör ve kamu kurum ve kuruluşlarının yetkililerinin bir araya geldiği bir sempozyum düzenliyoruz. Ülkemiz insanlarının ve yetkililerin yangına karşı can ve mal güvenliğinin sağlanması konusunda kayıtsız kalması, karşılaştığımız felaketlerin sayısını artırmakta ve her geçen gün felaketlerin boyutları büyümektedir. Yangınları önlemek, vatandaşın can ve mal güvenliğini sağlamak için yangın henüz gerçekleşmeden gündeme gelmesi gerekiyor. Yangınlar tasarımla önlenir ve önlemle söndürülür. Bu sempozyumda yangının çıkmaması, çıkan yangının haber alınması, duyurulması, sınırlandırılması ve söndürülmesi konularında alınacak tedbirler, yeni teknolojiler ve yeni sistemler tartışılacak”.

ETİKETLER: kurum kent
http://www.yapi.com.tr/haberler/istanbulda-yangin-sigaradan-cikiyor-en-riskli-bolge-eminonu_89328.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!