Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

İstanbul’un 32 İlçesi 160 Etkinliğe Sahne Oluyor

İstanbulluları Avrupalı yakın komşularıyla buluşturmayı amaçlayan “İstanbul Avrupalı Kardeşleriyle Buluşuyor” projesinin tanıtım toplantısı Sepetçiler Kasrı’nda gerçekleştirildi. Aralık ayına kadar devam edecek proje kapsamında mutfak kültüründen halk danslarına kadar farklı disiplinlerdeki etkinlikler, İstanbul’un 32 ilçesini Avrupalı ve komşu

yapi.com.tr
İstanbul’un 32 İlçesi 160 Etkinliğe Sahne Oluyor

STRONG>İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı Kent Kültürü Yönetmenliği tarafından hayata geçirilen ve İstanbulluları Avrupalı yakın komşularıyla buluşturmayı amaçlayan “İstanbul Avrupalı Kardeşleriyle Buluşuyor” projesinin tanıtım toplantısı Sepetçiler Kasrı’nda gerçekleştirildi. Aralık ayına kadar devam edecek proje kapsamında mutfak kültüründen halk danslarına kadar farklı disiplinlerdeki etkinlikler, İstanbul’un 32 ilçesini Avrupalı ve komşu ülkelerin kültür sanat elçileriyle buluşturacak.

Proje kapsamındaki tüm etkinlikler halka açık ve ücretsiz olacak. Etkinlik kapsamında İstanbul ilçe belediyelerinin Avrupa veya komşu ülkelerdeki kardeş şehirlerinden bir tanesiyle, 2010 yılı içerisinde birlikte belirlenecek bir haftasonu (Cuma öğlen – Pazar öğlen arası) sahne ve gösteri sanatları, müzik, dans, gastronomi ve kültürün diğer alanlarının da dâhil olduğu bir çerçevede ortak etkinlikler gerçekleştirilmesi hedefleniyor.

İstanbulluların kültür hayatına etkin katılımını sağlayıp, Avrupalı yakın komşularıyla buluşturmayı amaçlayan proje, geniş katılımlı bir kent projesi olma özelliğiyle de dikkat çekiyor. Adalar’dan Zeytinburnu’na, İstanbul’un 32 farklı ilçesinde sanatın çeşitli disiplinlerinde şu ana kadar başlamış ve başlayacak olan 160 etkinlikle İstanbullular Avrupalı dostlarını tanıma fırsatı elde ederken, bu ilişkinin karşılıklı olması İstanbul kültürünün tanıtımında da önemli rol oynuyor.

İstanbul 2010 çatısı altında yerel yönetimlerle işbirliği

Ajans çalışmalarının temel amacının İstanbul’un kültür sanat hayatında birtakım izler bırakmak ve başlatılan projelerin 2010 sonrasında da sürdürülebilir olmasını sağlamak olduğuna değinen İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı Yürütme Kurulu Başkanı Şekib Avdagiç, “Bu amaç doğrultusunda, kamu, yerel yönetimler, sivil toplum kuruluşları, meslek örgütleriyle işbirliği halinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu proje de Avrupa ve diğer komşu ülkelerin kültürel zenginliklerinin geniş kitlelerce paylaşımını içeren uluslararası boyutu ve sürdürülebilir olması açısından, tam bir 'Avrupa Kültür Başkenti' projesi niteliği taşımaktadır” diye konuştu.

İstanbul Avrupalı Kardeşleriyle Buluşuyor etkinlikleri

Adalar Belediyesi / 9 – 11 Temmuz 2010

İstanbul'un Avrupalı Kardeşleri Projeleri kapsamında, Paleo Faliro ( Yunanistan ) kardeş şehriyle birlikte yapılacak 3 günlük festival ile kültürler arası diyaloğun sağlanması farklı kültürlerin birbirlerini daha iyi anlaması, tanıması, tanıtması, kültürel birikimler ve ortaklıkların paylaşılması hedeflenmektedir. Festival süresince iki kültürün yeme- içme, sanat ve eğlence anlayışlarından yola çıkarak birbirlerini tanımaları ve daha iyi anlamaları ve kendilerini ifade edebilmeleri için gastronomi yarışmaları, fotoğraf sergisi, 3 klasik müzik konseri, 2 polifonik koro  konseri, 2 fotoğraf sergisi, 2 çocuk korosu konseri, 3 söyleşi, 2 gastronomi etkinliği, ayrıca müzikli Büyükada fayton turları düzenlenecektir.

Arnavutköy Belediyesi / 15 - 20 Haziran 2010

Uluslararası Arnavutköy 1. Kültür Ve Sanat Festivali

Belarus, Gürcistan, Filistin, İspanya, İtalya,Kırgızistan,Özbekistan,Polonya,Yunanistan ülkelerinden gelecek sanatçıların  kendi halk danslarını sergileyecekleri festival, Arnavutköy ilçe halkı başta olmak üzere tüm İstanbullulara farklı kültürleri tanıtmayı ve bu kapsamda yapılacak etkinliklere katılımlarını arttırmayı hedeflemektedir. 10 gün sürecek festival boyunca konuk ülkeler kendi kültürlerini tanıtacaklar, halk danslarını sergileyeceklerdir. 2010 yılında İstanbul Avrupa Kültür Başkenti Ajansı etkinlikleri içerisinde ilki gerçekleştirilecek olan festivalin ileriki yıllarda da katılımın genişletilerek devam ettirilmesi planlanmaktadır. 



Avcılar Belediyesi / 29 -31 Ekim 2010

Türk - Bulgar Danslarını Tanıtma

Avcılar Belediyesi sınırlarında, 10.000 Bulgaristan göçmeninin yaşadığı gerçeğinden yola çıkan proje kapsamında 2000 yılında kurulan ve 2004 yılında Polonya Zakopane kentinde dünya birincisi olan Avcılar Belediyesi Geleneksel Danslar topluluğu ile kardeş şehir Razgrad Belediyesi (Bulgaristan) halk dansları topluluğu ekipleri Bulgaristan ve Türkiye’de workshoplar yapacak, ayrı ayrı ve birlikte dans performansları sergileyeceklerdir.

Bağcılar Belediyesi / 18 – 25 Eylül 2010

7 Bölge 8 Renk

Bağcılar ilçesinin Türkiye’nin yedi bölgesini içeren çok kültürlü yapısını Avrupa kültürüyle tanıştırmayı ve harmanlamayı hedefleyen proje kapsamında, Hamm ( Almanya), Çeliç ( Bosna – Hersek), Dublin, (Polonya) kardeş şehirlerinden gelen katılımcılar ve sanatçılar sahne ve gösteri performansları,  fotoğraf sergileri ve müzik etkinlikleri yaparak kendi kültürel değerlerini tanıtacaklardır. Eş zamanlı olarak Bağcılar Belediyesi sınırları içerisinde yaşan Türkiye’nin yedi bölgesinin temsilcileri kendi kültürlerini tanıtan benzer etkinlikler gerçekleştireceklerdir.

Bakırköy Belediyesi / 15 - 25 Temmuz 2010

Bakırköy Kültür Sanat Yaz Festivali

Bakırköy ilçesi sınırları içerisinde yaşayan halkın ve tüm İstanbulluların katılımıyla gerçekleşecek olan yaz festivali kapsamında, Amerika, Meksika, Hindistan, Macaristan, Polonya, Ukrayna, Porto Riko, Peru, Senegal gibi dünyanın 5 farklı kıtasından gelecek katılımcılar, sanatçılar 10 gün boyunca konser ve dans performansları sergileyeceklerdir. Bakırköy ilçesi çeşitli sokak eğlenceleri ile şenlenecek, canlanacaktır.

Beylikdüzü Belediyesi / 16 - 18 Temmuz 2010

Ülkemizin Tüm Renklerini Kardeşlerimizle Paylaşıyoruz

İki farklı kültürü bir araya getirip, kültürel değerlerini tanıtmalarını sağlayacak proje kapsamında,  Lugansk  (Ukrayna) kardeş belediyesinden gelecek sanatçı grupları ile ülkemizin dört bir yanına ait halk dansları performansları sergilenecektir. Bu yolla İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti coşkusu kardeş belediye ile paylaşılacak, İstanbul, 2010 yılı Avrupa Kültür Başkenti olarak buluşma noktası olacaktır.

Bayrampaşa / 15 - 18 Nisan 2010

Hu, Komşu Komşu!

Üsküp/ Çayır Belediyesi (Makedonya) ile ortaklaşa gerçekleştirilecek, çocuklara yönelik proje kapsamında, Üsküp Belediyesi’nden 07–13 yaş grubu 20 çocuk ve Bayrampaşa Belediyesi sınırları içerisinde seçilen çocuklar geleneksel danslarını sergileyecek, geleneksel şarkılarını icra edeceklerdir. Ayrıca, iki farklı kültürü tanıtıcı sergiler ve İstanbul’u tanıtan eğitim semineri düzenlenecek, müze gezileri yapılacaktır.

Beykoz Belediyesi / 10 - 20 Temmuz 2010
 
Avrupa Halk Dansları (EuroFolk)

Farklı kültürlerin yaratacağı sinerjiden enerjisini alan proje kapsamında, Mohaç (Macaristan) , Mülheim an der Ruhr (Almanya) , Krakow/Zakapone (Polonya) , Prizren  (Kosova) kardeş şehirlerinden gelen toplam 80 dansçı ve Beykoz Belediyesi'nin 20 kişilik halk dansları ekipleri bir haftalık beraber çalışmadan sonra, Beykoz ilçesi sokaklarında beraber karma dans performansları sergileyeceklerdir.



Beyoğlu Belediyesi / 11 - 21 Haziran 2010

Kültürlerarası Sanat Diyalogları

Sanatın evrensel dil olması gerçeğinden hareketle, farklı kültürleri biraraya getirerek kültürel diyalogları geliştirmeyi amaçlayan proje kapsamında, Almanya, İtalya, İngiltere, Fransa, Hollanda, İspanya, Belçika, Ukrayna, Polonya, Bulgaristan, Venezuella, Yuanistan, Fas, Azerbaycan, İran, Şili ülkelerinden sanatçıların katılımıyla plastik sanatlar sergileri, sahne ve gösteri sanatları etkinlikleri, konserler, workhoplar düzenlenecektir. Taksim sokaklarında gerçekleşecek olan etkinliklere sadece ilçe halkı değil, bütün İstanbulluların ve turistlerin katılımı sağlanacaktır.

Büyükçekmece Belediyesi / 6 - 10 Temmuz 2010

Komşu Sesler

Müziğin hayatın her alanında etken ve ortak dil olmasından yola çıkan proje kapsamında, Gorna Oriahovitza (Bulgaristan),  Nyiregyhaza (Macaristan) kardeş şehirlerinden gelen müzik grupları aracılığıyla birbirine komşu seslerin yerel enstrümanlarının ve etnik müziklerinin tanıtılacağı ve kaynaştırılacağı konserler düzenlenecektir.

Çatalca Belediyesi / 17-18 Temmuz 2010

Çatalca - Neapoli Kültürlerarası Dialog

Cumhuriyetin ilk yıllarında Yunanistan ile yapılan mübadelede Çatalca İlçesinde yaşayan Rumlar Yunanistan’a göç etmiş, Yunanistan’da yaşayan Türkler Rumların terk ettikleri köylere yerleşmiştir.  Rum kültürünün öğelerini hala bünyesinde barındıran ve Türk kültürüyle zenginleşen Çatalca İlçe Belediyesi tarihine sahip çıktığı proje kapsamında Neapoli (Yunanistan)  kardeş belediyesiyle ortaklaşa yöresel müzik konserleri, mübadele sergisi, yöresel yiyecekler sergisi, tavla turnuvası, yöresel gezi düzenlenecektir. Aynı tarihlere denk gelen yöresel bir düğüne katılımla ortak kültür pekiştirilecektir.

Çekmeköy Belediyesi / 21-23 Mayıs 2010

Aynı Havayı Soluyoruz

Kardeş Belediyelerin kültürlerinin kaynaşmasını öngören proje kapsamında, Dojran (Makedonya)  kardeş şehri ile ortaklaşa halk oyunları gösterileri, Çekmeköy Doğa Park’ta kardeş kent ve Çekmeköy ilçesi fotoğraflarından oluşan bir açıkhava sergisi düzenlenecektir.

Esenler Belediyesi / 20-23 Mayıs 2010

Avrupa Gençlik Forumu

2010 Avrupa Kültür Başkenti İstanbul’u gençlere tanıtacak proje, Esenler Belediyesi ile  Volos Belediyesi (Yunanistan) iş birliği içerisinde başta Yunanistan olmak üzere AB üyesi ülkelerden ve Türkiye’den toplam 60 gencin Avrupa Gençlik Forumu için ilk kez bir araya gelmesini amaçlamaktadır. Biraya gelen gençler, Avrupalılık kimliği bağlamında gençlerin, kültürel olarak Avrupa Birliği’ne entegrasyonunu ve adaptasyonunu ve ortak kültürel kimlik geliştirme çalışmalarını uzmanlar eşliğinde tartışacaklar, hazırlayacakları sunumlar ve uzman kişilerin çalışmaları ile konuyu irdeleyecektir. Ayrıca bu toplantı çerçevesinde İstanbul’daki Yunan-Türk kültürünün mimari, müzik ve diğer kültür sanat alanlarındaki ortak noktaları tüm katılımcılara tanıtılacaktır.



Eyüp belediyesi / 15 Ekim -22 Ekim

Dostluğun Fırçasından Eyüp

Pierre Loti, Fransa’nın Rochefort kentinde 1850 yılında doğmuş, Türk hayranı olan ve Türkiye’yle özdeşleşen ünlü yazardır.1876’da Türkiye’ye ilk geldiğinde Eyüp’ün kendi adıyla bütünleşen Pierre Loti tepesinin müdavimi olmuştur. Kurulan bu gönül bağını Rochefort ile Eyüp arasında kardeş şehir olarak pekiştirdiğimiz gibi, bir hafta sürecek sanatsal etkinlikle, resim sanatının kalıcı etki yaratma ve bütünleştirici özelliğiyle sağlamlaştırmayı hedefliyoruz.  Farklı kültürlerle yoğrulmuş sanatçılar bir araya gelerek; hem dünya üzerindeki mesafeleri yok eden sanatsal ve kültürel diyalog kurma adına zemin bulacaklar; hem de farklı kültürel kimliğe ve değere sahip katılımcılarla uluslararası etkileşim oluşacaktır. Etkinlik kapsamında davet edilecek Fransız ressamlar, Türk ressamlarla beraber Eyüp’ün Pierre Loti tepesinde kurulacak resim atölyesinde İstanbul temalı resimlerini gün ışığına çıkaracaklardır. Sanat eserlerinin sergilenmesi ile son bulacak olan etkinlik, ortaya çıkmış olan bu değerli eserlerin katalogunun basılması ile ölümsüzleşecektir.

Fatih Belediyesi / 21 - 27 Haziran 2010

Proje kapsamında, Wiesbaden, Sayda, Sarayova, Kalkandelen, Sturuga, Sumgayıt, İşkodra şehirlerinin kültürleri arasındaki farklılıkları ve ortak noktaları gözler önüne seren, sahne etkinlikleri ve stant çalışmaları yapılacaktır. 7 gün boyunca, her akşam sahne, farklı bir komşu şehre ait olacak ve yine her akşam aynı sahnede ayrıca ülkemizin bir yöresinin tanıtımı yapılacaktır. Halk oyunlarından konserlere, şehirler kendilerini ifade etmek istedikleri şekilde sahne alacaklardır. Kurulan stantlarda ise şehirler 7 gün boyunca kendi kültürel öğelerini tanıtacaklardır.

Gaziosmanpaşa Belediyesi / 29 - 31 Ekim 2010

Ohri Müzik ve Folklor Grubu İstanbul Kültür Gezisi

2010 Avrupa Kültür Başkenti İstanbul coşkusunu kardeş belediyesi ile paylaşmayı çıkış noktası alan proje kapsamında, Ohri (Makedonya) kardeş belediyesinden gelecek 25 kişilik folklor grubu, 6 kişilik müzik grubu ve 12 Kişilik Belediye Heyeti ile birlikte müzik ve dans etkinlikleri düzenlenecektir. Bu yolla İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı etkinliklerine Gaziosmanpaşa ilçesi halkının etkin katılımı sağlanacak, ilçe halkı İstanbul’u ve ilçesini kardeş ilçesine tanıtacaktır.

Güngören Belediyesi / 23- 24- 25 Nisan 2010

Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliği

Bireylerin geçmişten günümüze uzanan ve hayatlarının bir parçası olan oyunları nesilden nesile aktarmak, çocukların ruhen, bedenen gelişimlerine ve sosyalleşmelerine katkı sağlamak, farklı kültürlere ait çocuk oyunlarını tanıtmak amacıyla yola çıkan proje kapsamında Gorazde (Bosna Hersek) kardeş şehrinden gelecek çocuklarla, Güngören ilçesindeki çocukların katılacağı geleneksel çocuk oyunları yarışmaları düzenlenecektir.

Kâğıthane Belediyesi / 22 - 23 Mart 2010

Uluslararası Nevruz Festivali

Ortadoğu’nun ortak geleneği Nevruz’un, İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı etkinlikleri çerçevesinde uluslararası bir festival ile kutlanması öngören proje kapsamında, Azerbaycan, İran, Irak ve Türkiye’den önde gelen sanatçılar iki gün boyunca İstanbul’da dünyaca takdir toplayan performanslarını sergileyeceklerdir. Programda, ayrıca sanatçıların kendi ülkelerindeki Nevruz adetlerini anlatacağı bir de panel gerçekleştirilecektir.

Kartal Belediyesi / 18  - 28 Eylül 2010

İstanbul’da Alman İzi, Almanya’da Türk İzi

Sanat aracılığıyla medeniyetler arası dostluk köprüsünü kurmak, İstanbul’u Almanya’ya Almanya’yı İstanbul’a taşıyarak sanatın evrensel diliyle Kartal’da buluşmak amacıyla, proje kapsamında,  10 Alman (Duisburg) ve 10 Türk heykeltıraş ve ressamların ortak sergisi yapılacaktır. İstanbul’da kalacakları 10 gün boyunca tarihi ve kültürel zenginlikler konuk sanatkârlarla paylaşılacak ve Almanya’yla bir sanat köprüsü kurulacaktır. Bu sayede halklar arasında ön yargılar giderilerek dostluk bilincinin gelişimi sağlanacaktır.



Küçükçekmece Belediyesi / 3 – 4 Temmuz 2010

Sokaklara Şenlik

Sokaklara Şenlik, İstanbul’un 2010 Avrupa Kültür Başkentliği sürecinde şehrin kültürel ve sanatsal değerlerini ön plana çıkarmak amacıyla, Küçükçekmece’de Almanya’nın Berlin ilindeki sanatçı ve katılımcıların işbirliği ile kültürel tanıtım ve iletişimi güçlendirmek amacıyla hazırlanmış bir kültür-sanat projesidir. 2 gün sürecek olan festivalde “sokak sanatları”nı yansıtan müzik, dans, akrobasi performansları, spor ve pandomim etkinlikleri düzenlenecek ve yapılacak atölye çalışmaları ile tüm ilçe çapındaki bireylere ulaşılarak, halkın kültür-sanat etkinliklerine katılımı ve kültür-sanat altyapısının geliştirilmesi sağlanacaktır.

Maltepe Belediyesi / 15- 19 Eylül 2010

Maltepe halkının İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti sürecine etkin katılımını sağlamayı,  Hollandalı sanatçı ve katılımcıların işbirliği ile kültürel tanıtım ve iletişimi güçlendirmeyi amaçlayan proje kapsamında, The Amsterdam Klezmer Band – Galata Gypsy Band gruplarının katılacağı konserler düzenlenecek, eş zamanlı olarak sanat atölyeleri gerçekleştirilecektir.

Pendik Belediyesi / 25 – 31 Ekim 2010

Tuna’dan Açe’ye Kardeş Şehir Buluşması

Proje kapsamında, Madan,Smolyan (Bulgaristan), Plasnitsa(Makedonya), Komrat (Moldova), Kispest (Budapeşte, Macaristan), Novipazar (Sırbistan), Stari Grad, Mostar,Travnik (Bosna Hersek), Targujiu (Romanya), Mamuşa(Kosova Cumhuriyeti), Nerimanov,Yasamal Rayon-(Azerbaycan), Ulaanbaatar(Moğolistan), Sidi Bernoussi (Fas),Cenin,Filistin, Banda Açe,Siğili(Endonezya), Dipkarpaz (K.K.T.C), Çolpanata (Kırgızistan) ülkelerinden gelecek sanatçılarla birlikte fotoğraf ve folklorik kıyafetler sergisi,müzik ve halk dansları gösterileri düzenlenecektir. Ayrıca, kardeş kent fotoğrafçılarının 2 gün boyunca İstanbul’da fotoğraf çekmeleri sağlanarak programın son gününde “Kardeş Kent Temsilcileri” gözüyle İstanbul konulu bir fotoğraf sergisi düzenlenecek ve oluşturulacak jüri ile de dalında en güzel fotoğraf sanatçıları ödüllendirileceği yarışma yapılacaktır.

Sancaktepe Belediyesi / 30-31 Temmuz 2010

Farklı kültürlerin kendilerini tanıtmaları ve sanat aracılığıyla ortak bir dil kurmak amacıyla, Bulgaristan, Yunanistan, Bosna Hersek, Romanya, Polonya, Macaristan, Moldovya, Makedonya, Arnavutluk, Ukrayna ülkelerinden gelen sanatçıları gruplarının katılımıyla sahne ve gösteri sanatları performansları sergilenecektir.

Sarıyer Belediyesi / 18 – 19 Temmuz 2010

Türk-İngiliz Gençlerinin Ortak Müzik Ve Dans Şenliği

2010 Avrupa Kültür Başkenti etkinliklerine çocukları ve gençleri katmayı amaç edinen proje kapsamında, Enfield Belediyesi (İngiltere) kardeş şehri ortaklığında Enfield Uluslararası Çocuk Korosu (Children’s International Voices of Enfield-CIVE) ile Sarıyer Belediyesi Çocuk ve Gençlik Korosu ile konser sunulacak ve Suella Gösteri Sanatlar Akademisi (Suella Academy of Performing Arts-SAPA) ile Sarıyer Belediyesi dans grupları dans ve çeşitli performaslar sergileyeceklerdir.



Silivri Belediyesi / 19 Mayıs 2010

Farklı müzik, kültürel birikim ve sanatsal zevklere sahip kardeş iki ülkenin müziğini aynı sahnede bir araya getirmek, böylelikle kardeş belediyeler arasında müzik aracılığıyla kültürel bir köprü kurarak bunu gelenekselleştirmeyi amaç edinen proje kapsamında, Belarus ülkesinden gelecek  Mors, Polina Smolova gruplarıyla, Türk pop müziği sanatçıları Hande Yener ve Canan Anderson sahne alacaklardır.

Sultanbeyli Belediyesi / 16-20 Ekim 2010

Kültür Kardeşleri Kültür Günleri

Sultanbeyli Belediyesi’nin Vimercate ( İtalya ) Belediyesi ile karşılıklı kültürel ve sosyal bağlarının güçlendirilmesi, İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti’ne destek vermek amacını taşıyan proje kapsamında gençler ve sanatçı grupları iki şehri karşılıklı olarak ziyaret edeceklerdir. Karşılıklı kültürlerin tanınacağı ziyaretler sonrasında, 5 gün boyunca, tiyatro ve halk dansları gösterileri, şehirleri tanıtıcı fotoğraf sergileri ve konserler düzenlenecektir.

Sultangazi Belediyesi / 21 - 22 Mayıs 2010

Kardeş ve Dost Şehirlerimiz Kültür & Sanat Etkinlikleri   

Kültürel ve geleneksel değerlerinin yaşatılması, ulusal kültür ve sanatın uluslar arası boyutlarda paylaşılması, hiçbir ayırım yapmadan kültür ve sanatın zenginleştirilmesi amacıyla, Siyah Kalem Tiyatro topluluğu ile Üsküp  (Makedonya) kardeş belediyesinden gelecek tiyatro toplulukları 3 gün boyunca İpek yolunun yoğurduğu kültürlere ait milletlerin bir yansıması olarak sahnelenen Avrupa’dan, Asya’ya insanların gündelik yaşamlarını anlatan ve kuşaktan kuşağa miras kalan güçlü bir toplumsal hafızanın kaydettiği anonim anlatıyı içeren tiyatro oyunları sergileyeceklerdir.

Şişli Belediyesi / 29 Haziran - 5 Temmuz 2010

 2010 Avrupa Kültür başkenti İstanbul etkinliklerini Şişli sokaklarında halk ile buluşturmayı, halkın bu etkinliklere etkin katılımını sağlamayı amaçlayan proje kapsamında, Almanya, Yunanistan, Macaristan, Bulgaristan, Çek Cumhuriyeti, K.K.T.C, Sırbistan ülkelerinden gelecek sanatçı gruplarıyla dans ve müzik gösterilerini içeren festival düzenlenecektir. Şişli sokak ve meydanlarında sergilenecek dans ve müzik performanslarıyla 7 gün boyunca İstanbul 2010 ruhu ilçeye taşınacaktır.

Tuzla Belediyesi / 21 Haziran 2010

Proje kapsamında, Hollanda ve Fransa'dan gelecek müzik gruplarının Tuzla İlçesi sınırları içerisinde İstanbul’un en büyük tersanesinde konser vermesi hedeflenmektedir. Dünya Müzik gününde yapılacak etkinliğe en başta Tuzla halkı olmak üzere,  İstanbulluların, müzik severlerin geniş katılımı sağlanacaktır.

Ümraniye Belediyesi / 23 Nisan 2010

Ümraniye halkına ve kardeş şehir katılımcılarına 2010 Avrupa Kültür Başkenti İstanbul’u tanıtmayı amaçlayan proje kapsamında, Fojnıca (Bosna-Hersek) kardeş şehrinden gelecek olan Fojnica Belediye Başkanı ve danışmanları eşliğinde yaklaşık 10 kişilik bir folklor ekibi ve saz sanatçıları olmak üzere; toplamda 20 kişilik grupla birlikte folklor gösterisi, konser ve  “Tarihsel Süreçten Günümüze Balkan Halkları ve Bosna-Hersek ile İlişkilerimiz” konulu bir panel düzenlenecektir.    

Şile Belediyesi / 2 – 3 Temmuz 2010

Yemeğin Dili Yok

5 yıldır kardeş şehir olan Idstıen (Almanya) ile Şile ilçelerinde yaşayan halkın interaktif bir yarışmada birlikte üretim yapmaları ana fikrinden yola çıkan proje kapsamında 6 Alman vatandaşı ile 6 tane Türk vatandaşının (ev hanımı, esnaf, yemek yapmayı seven gönüllüler) partner olarak yerel bir yemeği birlikte yapacakları gastronomi yarışmaları düzenlenecektir. Bu yolla, yerel halkın kardeş şehir uygulamasında kardeş şehri tanıması ve eğlenceli bir birliktelikle ürün meydana getirerek kaynaşması amaçlanmaktadır.

Zeytinburnu Belediyesi / 11-17 Ekim 2010

İstanbul'un göçle kurulmuş, en kalabalık ilçelerinden Zeytinburnu ile Avrupa’da göçmen nüfusunun fazla olduğu Stockholm arasında, iç ve dış göçün sonucunda ortaya çıkan olumsuzlukların etkisini - özellikle kadınlar, çocuklar, gençler ve diğer dezavantajlı kişiler açısından - azaltmak amacıyla en etkili kültür sanat araçlarından biri olan sinemaya başvurularak, bir göç filmleri festivali düzenlenecektir. Festival kapsamında göç ve göçmenlik temalı filmler gösterilecek, paneller, belgesel film atölyesi düzenlenecektir.

ETİKETLER: İstanbul 2010
http://www.yapi.com.tr/haberler/istanbulun-32-ilcesi-160-etkinlige-sahne-oluyor_80298.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!