Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

İstanbul'un Afet Deposu, Silivriye Kuruluyor

AFAD tarafından olası büyük Marmara depremi için İstanbul Silivri'de 5 bin konteyner ve 80 bin çadır depolamaya başlandı. Deponun İstanbul'un merkezine 70 km uzakta olması tartışma yarattı.

yapi.com.tr
İstanbul'un Afet Deposu, Silivriye Kuruluyor

Büyük Marmara depreminde hasar görmesi beklenen yerlerin başında Silivri gelirken, ilçeye olası afetlerde kullanılması için konteynır ve çadır depolama merkezi kurulması tartışma yarattı. Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) olası Marmara depreminde vatandaşların barınma ihtiyaçları için İstanbul’un Silivri ilçesinde oluşturulan merkezde konteyner depolamaya başlarken, yapılan açıklamada merkezde 5 bin konteyner ve 80 bin çadırın depolanacağı bildirildi.

Haber Global'den Mert İnan'ın haberine göre; çadır ve prefabrik konteyner evlerden ilk etapta 628 adedinin Silivri'ye getirildiği, deponun bir ay içinde kullanıma hazır olacağı belirtildi. Uzmanlar ise afet lojistik depolarının her ilçede olması gerektiğini belirtirken, en büyük çekincelerinin Silivri'nin kent merkezine 70 km mesafede olmasını söylediler. 

Tek senaryoya göre önlem alınıyor
İstanbul Teknik Üniversitesi Maden Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü’nden Prof. Dr. Cenk Yaltırak, İstanbul ve çevre illerde yıkıma neden olması beklenen 'Büyük Marmara' depremine ilişkin, "Tüm olasılık ve riskler İBB'nin hazırlattığı 7.5 büyüklüğündeki deprem senaryosuna göre yapılıyor" derken, "Senaryo ağırlıklı olarak Fatih'ten, Silivri'ye kadar uzanan kıyı bandının hasar alacağı öngörüsüne dayanırken, tüm tedbirler bu senaryoya göre planlanıyor. Ancak deprem için tek bir senaryo söz konusu olmadığı gibi, ortaya koyduğumuz bilimsel çalışmalar dikkate alınmıyor." dedi.

Askeri alanlar korunmalı
Silivri'nin, İstanbul'un merkezine en uzak ilçelerden biri olduğunu sözlerine ekleyen Prof.Dr.Yaltırak, "AFAD'ın çadır ve konteynır depolaması yerinde bir çalışma ancak depoların farklı noktalara kurulması gerekir. İstanbul depremi sadece Fatih ile Silivri arasındaki kıyı bandını etkilemeyecek. Boş arazi kaldıysa, her ilçede depolama merkezleri olmalı. Askeri alanların imara açılmaması çok önemli. İstanbul'daki askeri alanlar olası afette çadır ve konteynır kentler olarak planlanmalı." diye konuştu.


Kurulda olmama karşın haberim yok
İBB Deprem Bilim Üst Kurul Üyesi Prof.Dr.Haluk Eyidoğan ise İBB deprem kurulunda yer almasına karşın Silivri'deki depodan haberdar olmadığını belirtti. Lojistik deposunun doğru bir çalışma olduğunu da vurgulayan Prof. Dr. Eyidoğan, "Afet Müdahale Planı çerçevesinde İstanbul'un her ilçesinde böyle depolar kurulmalı. Depremde yollar kapanacağından, ilçeler arası yardımların gitmesi zorlaşacak. Kaldı ki, kent genelindeki yolların yüzde 65'i ne yazık ki 6 metreden daha dar. Bu nedenle tüm ilçelerde hem büyük depolama, hem de daha çok toplanma alanları oluşturulmalı." ifadelerini kullandı.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

(Fotoğraf: AA)

http://www.yapi.com.tr/haberler/istanbulun-afet-deposu-silivriye-kuruluyor_198855.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!