Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

İstanbul’un Kayıp Kitabesini İBB Satın Aldı

İBB, Şile Bozgoca Camii’nin yurt dışına çıkarılmış kayıp kitabesini Hollanda'da 17 Eylül günü düzenlenen müzayedede 4 bin 600 avroya satın aldı. Kayıp kitabe önümüzdeki hafta İstanbul’a getirilerek yeni kurulacak İstanbul Kent Müzesi’nde sergilenecek.

yapi.com.tr
İstanbul’un Kayıp Kitabesini İBB Satın Aldı

İstanbul'un Şile Bozgoca Köyü'nde Osmanlı döneminde yapılan yok olmuş caminin hicri takvime göre 1285, miladi takvime göre 1869 yılı ile tarihlenen El'Hac İbrahimzade Hurşid Beğ kitabesi, İstanbul'a dönüyor. Yok olan, günümüze kadar ulaşmayan camiden kalan son eser olan kitabenin, ne zaman yurtdışına çıkarıldığı bilinmiyor. Günümüzde tarihi caminin yerinde de 1957 yılında yapılan köy camii bulunuyor.

Sözcü’den Özlem Güvemli’nin haberine göre; İstanbul'un yok olan camisinin son eseri olan kitabe, 17 Eylül günü Hollanda'nın Hattem şehrindeki Oriental Arts Müzayede Evi’nde açık arttırmaya çıkarıldı. Kitabenin müzayedede satışa çıkarılacağı, öncesinde Dr. Neval Konuk Halaçoğlu tarafından bir raporla İBB'ye bildirildi. İBB de açık arttırmaya çevrimiçi olarak katıldı ve 4 bin 600 avroya satın aldı. Kitabe, harçlar ve vergiler ile birlikte 5 bin 665 avroya mal oldu.

İBB'nin satın aldığı tarihi kitabe, dört köşeli mermer üzerine elle kazıyarak yazılmış. Osmanlıca olan kitabe, 45×48 cm boyutlarında. Tarihi de hicri takvime göre 1285, miladi takvime göre 1869 yılı olarak kayıtlı.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/istanbulun-kayip-kitabesini-ibb-satin-aldi_187178.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!