Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

İstanbul'un Rekortmenleri

Kadıköy’de CHP’li Selami Öztürk, Ataşehir Kadıköy’den ayrılmasına rağmen 4. defa başkan seçilerek rekor kırdı. AKP bu seçimde Öztürk’ün karşısına Mimar Prof. Dr. Sinan Genim’i aday gösterdi. Ancak Selami Öztürk ünlü rakibine 150 bin oy fark attı. Başkan Öztürk, 2004’te aldığı yüzde 51 oy oranını da bu seçim yüzde 68’e yükseltti.

Vatan Gazetesi
İstanbul'un Rekortmenleri

Kadıköy’de CHP’li Selami Öztürk, Ataşehir Kadıköy’den ayrılmasına rağmen 4. defa başkan seçilerek rekor kırdı. AKP bu seçimde Öztürk’ün karşısına Mimar Prof. Dr. Sinan Genim’i aday gösterdi. Ancak Selami Öztürk ünlü rakibine 150 bin oy fark attı. Başkan Öztürk, 2004’te aldığı yüzde 51 oy oranını da bu seçim yüzde 68’e yükseltti.

Güçlü rakiplerine açık ara fark attı

Beşiktaş, İstanbul’daki en güçlü adayların yarışına sahne oldu. CHP seçime mevcut başkan İsmail Ünal’la, AKP ANAP’ın eski İstanbul İl Başkanı Sibel Fatma Çarmıklı, DSP eski belediye başkanı Ayfer Atay, MHP ise Süzer Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Süzer’in yeğeni Cennet Teker Süzer ile girdi. Ünal, yüzde 60.66 ile yeniden başkan seçildi.

Kaymakam Bey Adalar’ı süpürdü

Adalar’da CHP, yüzde 53.79 oy oranıyla ipi göğüsledi. Eski Adalar kaymakamı Mustafa Farsakoğlu belediye başkanı seçildi. Önceki seçimde ANAP’tan seçildikten sonra AKP’ye geçen Coşkun Özden yüzde 35.96 ile koltuğunu kaybetti. DP’den aday olan Musevi asıllı Yusuf Bahar yüzde 1.46 ile 4’üncü, DSP’nin gayri Müslim adayı Karabet Yayla ise yüzde 0.80 oy oranı ile 5’inci oldu.

Bakırköy yine "Ateş" dedi

Bakırköy, AKP ile CHP’nin en çok yüklendikleri ilçelerden biriydi. CHP, yarışa 2004’te seçilen Ateş Ünal Erzen’le girdi. AKP ise Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Oğuz Satıcı ile yarışa katıldı. DSP’nin de eski belediye başkanı Ahmet Bahadırlı ile katıldığı seçimi CHP Ateş Ünal Erzen’le yüzde 56.48 oyla kazandı. AKP ise yüzde 23.83 ile 2’nci oldu.

AKP Bağcılar kalesini korudu

AKP’nin İstanbul’daki kalelerinden biri olarak bilinen Bağcılar şaşırtmadı. Bir önceki dönemde de AKP’den belediye başkanı seçilen Lokman Çağrıcı, yüzde 49.21 oyla yeniden seçildi. Çağrıcı’nın en büyük rakiplerinden biri SP’nin ağır toplarından Mukadder Başeğmez’di. Başeğmez yüzde 13.01 ile 3’üncü oldu.

Yolsuzluk iddiası oy kaybettirdi

Acaristanbul’un yıkımı tartışmalarıyla gündeme gelen Beykoz, seçime de bu yıkım tartışmasının gölgesinde girdi. AKP, Acaristanbul’la ilgili adı birtakım şaibeli işlere karışan Başkan Muharrem Ergül’ü aday göstermedi. Seçime Yücel Çelikbilek ile giren AKP, yolsuzluk iddiaların bedelini yüzde 5’lik bir oy kaybıyla ödedi. Beykoz’da CHP Alaattin Köseler ile yüzde 32.54, MHP ise Şenel Ustabaşı ile yüzde 11.76 oranında oy aldı.

Beyoğlu’nu AKP kıl payı kazandı

Başbakan Erdoğan’ın doğum yeri Kasımpaşa’nın da bulunduğu Beyoğlu, en çok merak edilen ilçelerden biriydi. CHP, Erdoğan’ı kendi evinde yenmek için gazeteci Mustafa Dolu ile iddialı bir seçim kampanyası yürüttü. Seçime mevcut başkan Ahmet Misbah Demircan’la giren AKP ise yeni bir rekor kırmayı hedefliyordu. Ancak seçim AKP ile CHP’nin nefes nefes rekabetiyle geçti. AKP, yüzde 35.27, CHP ise 32.90 oranında oy aldı. CHP, Beyoğlu’ndaki seçimlere itiraz etti.

Yeni ilçeler AKP’ye yaradı

İstanbul’daki 8 yeni belediyenin 7’si AKP’nin oldu. AKP Başakşehir, Beylikdüzü, Ümraniye, Çekmeköy, Sancaktepe, Sultangazi, Arnavutköy’ü aldı. CHP ise yeni ilçelerden sadece Ataşehir’i yüzde 41,24’lik oranla kazandı.

Şişli’de yine bir Sarıgül klasiği

Şişli’de beklenen oldu. Mustafa Sarıgül geçen seçimlerde CHP’den kazanmıştı. Partiden ihraç edilince DSP adayı oldu. CHP, kafa karıştırmak için bir başka Sarıgül soyadlı ismi Muharrem Sarıgül’ü aday gösterdi. Mustafa Sarıgül yine kazandı. Oy sayısı yükselse de oransal olarak 9 puan aşağı indi. Eski rekorunu kıramadı.

Sosyolog görüşü: "AKP’nin kibirli tavrı Kartal’ı kaçırdı"

İstanbul’un en büyük sürprizi Kartal oldu. CHP’li Altınok Öz, resmen oy patlaması yaptı. CHP 2004’te 51.649 olan oy sayısını iki katına çıkararak 100.607 oy aldı. Yüzde 41’le başkanlığı kazandı. AKP’nin kalelerinden biri olarak görülen Kartal’da CHP’nin gösterdiği başarıyı sosyolog Ferhat Kentel şöyle yorumladı: "Bana göre AKP’nin taşımış olduğu kibirli liberal politikalara karşı bir tepki bu sonucu doğurdu. Liberal politikalar tek başına bir şey anlatmaz. Liberal politikalar çok kabaca şunu söylüyorlar; eğer serbest piyasa ile makro ekonomik göstergelerle politikalar yürütülürse insanların, işçi sınıfını gündemiyle birebir örtüşür. AKP’nin politikanın sınıf bilincinden bahsetmiyor. Bu yüzden insanlar 'Benim kimlik gerçekliğim var' diyerek çok net hayır yanıtını verdi."

http://www.yapi.com.tr/haberler/istanbulun-rekortmenleri_67832.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!