Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

İstanbul’un Suyu Büyük Melen’den

İstanbul’a Su Temini Projesi çerçevesinde “Melen Çayı’ndan suyun getirileceği Boğaziçi Tüneli inşaatının” yapımına dönük protokol, ilgili konsorsiyumla imzalandı.

Türkiye Gazetesi
5


stanbul’a Su Temini Projesi çerçevesinde “Melen Çayı’ndan suyun getirileceği Boğaziçi Tüneli inşaatının” yapımına dönük protokol, ilgili konsorsiyumla imzalandı.

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü'nde yapılan imza törenine katılan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, aynı zamanda bir insanlık hizmeti olan suya hükümet olarak büyük önem verdiklerini söyledi. Hükümet olarak içme suyu konusunda büyük bir çalışma başlattıklarını vurgulayan Güler, tüm su konularını, DSİ’de tek bir çatı altında toplamayı hedeflediklerini kaydetti.

40 yıllık su ihtiyacı
İstanbul’a Su Temin Projesi çerçevesinde yapılacak Büyük Melen Sistemiyle, İstanbul’un yaklaşık 40 yıllık su ihtiyacının karşılanmış olacağını anlatan Güler, “Bu aynı zamanda, teknolojik bir proje olacak. Boğaz’da içinden bir taşıt geçebilecek büyüklükte tünelle, bu proje gerçekleşecek. Örnek olacak bu proje, müteahhit firmalara da ciddi bir avantaj sağlayacak” diye konuştu. DSİ’nin İstanbul’un yanı sıra diğer şehirlerde de içme suyu konusunda büyük bir atağı bulunduğunu belirten Güler, DSİ’nin yakında Ankara Büyükşehir Belediyesi ile başkentin gelecekteki su ihtiyacını karşılamak için bir çalışma içine gireceğini bildirdi.

Temelini Erdoğan atacak
Proje hakkında bilgi veren DSİ Genel Müdürü Prof. Dr. Veysel Eroğlu da, ocak ayında yer teslimi yapıldıktan sonra, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla temel atma töreni yapılacağını, bu tarihten itibaren de projenin sözleşmeye göre 1240 günde bitirilmesi gerektiğini söyledi. Eroğlu, sözleşme bedeli 172 milyon YTL olan Boğaziçi Tüneli ikmal inşaatında Japon kredisi kullanılacağını, projenin Rus Mosmetrostroy şirketi ile Türk firmaları Alke İnşaat ve STFA inşaat konsorsiyumunda gerçekleştirileceğini sözlerine ekledi.

En büyük su kaynağı projesi
İstanbul’un uzun vadeli içme suyu ihtiyacını karşılamak amacıyla geliştirilmesi gereken en büyük kaynak, Büyük Melen Çayı. İstanbul Su temini Projesi kapsamında yapılacak Melen Sistemi, proje alanı genel olarak İstanbul il sınırları içerisinde bulunmakla birlikte, bölgesel olarak Düzce, Sakarya ve Kocaeli il sınırları içerisinde de yer alıyor. İstanbul Boğazının yaklaşık 170 kilometre doğusundaki Büyük Melen Çayı su kaynağından, ilk aşamada yılda 269 milyon metre küp, 3. aşamada ise yılda 1,190 milyar metre küp su verecek olan Büyük Melen Sistemiyle, İstanbul’un 2040 yılına kadar olan içme suyu ihtiyacının karşılanması hedefleniyor.

ETİKETLER: yeşil
http://www.yapi.com.tr/haberler/istanbulun-suyu-buyuk-melenden_49841.html

Read Comment Section
5 Yorum Yorum Yaz
  • bir sene önce bilgi verildi. bir daha verilmedi. milletin ruh sağlığı bozuldu bizim halimiz ne olacak. niçin bilgi verilmiyor. iki tane milletvekilimiz var onlar da yardımcı olmuyor. yerel basın birşey yazmıyor bana öyle geliyor ki bu halk kendi başına kalacak. YANITLA
  • Sıkıysa gelsin kaldırsınlar köylerimizi bu güne kadar zaten sıkıntılı bir hayat yaşamış köylü.. YANITLA
  • bu köylerde yaşayan güzelim insanları yerlerinden ve yurtlarından edeceksiniz bu kesin. türkiye cumhuriyeti vatandaşı olarak bu ınsanlara barınabilmeleri icin bir yer tesbiti yapılmayacak mı cok merak ediyorum. istanbul halkı suyuna kavuşacak ortaköy ve diğer köyler evlerine kavuşabilecekler mi yetkililere sesleniyorum. bir an önce cözüm gerekli. YANITLA
  • Sayın Kadir Topbaş, burada yaşayan bu memleketin güzel insanlarına, bilgi amaçlı Ortaköy Belediyesinde bir toplantı düzenlenip, açıklama yapılamaz mı? Buralar mutlaka istimlak olacak. Yeri, zamanı, bölgeyi açıklayacağız. Bekleyiniz. İnsanlar ne yapacağını şaşırmış durumda. Bir belirsizlik içinde. LÜTFEN BİLGİLENDİRİNİZ. YANITLA
  • istanbullular için güzel de baraj olacak köyde yaşayanlar neden düşünülmüyor burda yaşayan insanlar bir çivi dahi cakamıyor bilgi veren yok ne zaman başlanacak? nereye yerleşecek? mezarları dahi yok bu insanların olacaksa biran önce olsun diye bekliyor herkes. 2009'da istimlaklar başlanacak dediler daha bir yerleşim yerini bırakın mezarlık göstermediler bazı cakallar ucuza fındıklık almanın peşinde ben bunu bir türk filminde gördüm bir de bu köyde. bu hükümet 7 milyonu kurtarayım derken 7 bin kişiyi katledecek bu köylülerin yaşamı toprakları hayatları elinden alınacak nasıl bir istimlak bedeli belirlenecek bu köye göreceğiz dönümü 70-80 milyar olsa ne fayda bu köyde bağı bahcesi olmadan gecinebilen insanlar var onlar için ne düşünülüyor? YANITLA
5 yorumdan 5 tanesi gösteriliyor. 
Yorumunuzu ekleyin
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!