Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

İşte Hodri Meydan Kulesi

İzmir’in Selçuk ilçesine bağlı Şirince köyünde, butik otel olarak işlettiği 16 yapı için ‘yıkım kararı’ alınan yazar Sevan Nişanyan, köye 12 metre yüksekliğinde taş kule diktirdi. Kulenin adını da ‘Hodri Meydan’ koydu. Nişanyan, “Adamlar diyor ki mimari yenilenme alanında düzgün işlerden biri de olsa bu evleri yıkacağız. Neden yıkacağız? Çünkü

Radikal Gazetesi
1 İşte Hodri Meydan Kulesi

İzmir’in Selçuk ilçesine bağlı Şirince köyünde, butik otel olarak işlettiği 16 yapı için ‘yıkım kararı’ alınan yazar Sevan Nişanyan, köye 12 metre yüksekliğinde taş kule diktirdi. Kulenin adını da ‘Hodri Meydan’ koydu. Nişanyan, “Adamlar diyor ki mimari yenilenme alanında düzgün işlerden biri de olsa bu evleri yıkacağız. Neden yıkacağız? Çünkü bürokratik oligarşiye biat etmiyor” dedi.

Nişanyan’ın Şirince serüveni 1995’te başladı. Eski köy evlerini restore ederek pansiyon kuran Nişanyan ‘izinsiz restorasyon’ yaptığı için 10 ay cezaevinde kaldı, binlerce lira para cezasına çarptırıldı ardından 16 yapı için yıkım kararı çıktı. Nişanyan bunun üzerine köye 12 metre yüksekliğinde ‘Hodri Meydan’ adını verdiği taş kule yaptırdı.

Köylü 27 yıldır mağdur

Geçen cuma kulenin açılışını yapan Nişanyan kararlı: “İzin almayı düşünmüyo­rum. 27 yılda bir köyün imar planını yapmayı beceremeyen, yaptığını da yüzüne gözüne bulaştıran adamlarla muhatap olmak abestir. Şirince köylüsü 27 yıldan beri imar terörü mağdurudur. Adamlar diyor ki mimari yenilenme alanında, turizm alanında Türkiye’de yapılmış en düzgün işlerden biri de olsa bu evleri yıkacağız. Neden yıkacağız? Çünkü bürokratik oligarşiye biat etmiyor, o yüzden yıkacağız. Bürokratik oligarşi çürümüştür. Mücadele her alanda verilmelidir. Yalnız Genelkurmay’da, Ergenekon’da, HSYK’da değil. İmar terörü de aynı zorba zihniyetin eseridir.” 2 Eylül’de temeli kazılıp, 5 Kasım’da bitirilen kule Nişanyan Evleri arazisi içinde bulunuyor. Üzerinde bir de manzara terası olan kule herkesin ziyaretine açık ve ücretsiz.

ETİKETLER: kent
http://www.yapi.com.tr/haberler/iste-hodri-meydan-kulesi_83658.html

Read Comment Section
1 Yorum Yorum Yaz
  • İMAR TERÖRÜNE KATILIYORUM. KAYSERİ'DE AYNI ŞEKİLDE 80 YILLIK BABADAN OĞULA GEÇEN TARLALARIN %60'NI ALARAK İMAR VERİYOR. YEŞİL ALAN OLARAK GASP ETTİĞİ ALANLAR DAHA SONRA BELEDİYE YANDAŞLARINA SATILARAK RANT SAĞLIYORLAR. YANITLA
1 yorumdan 1 tanesi gösteriliyor. 
Yorumunuzu ekleyin
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!