Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

İşte Koç'un Yeni Patronu

Koç Holding’de 3 yıldır CEO koltuğunda oturan Bülent Bulgurlu’nun yerine Turgay Durak atandı. Daha önce basına yansıyan hikâyesine göre Durak Amerika’da eğitimini tamamlayıp Türkiye’ye döndüğünde, kısa dönemaskerlik öncesi iki şirkete iş başvurusunda bulunmuştu. Bu şirketlerden biri Otosan, diğeri de ekmek fırını üretimi yapan farklı bir

Gazete Habertürk
İşte Koç'un Yeni Patronu

Koç Holding’de 3 yıldır CEO koltuğunda oturan Bülent Bulgurlu’nun yerine Turgay Durak atandı. Daha önce basına yansıyan hikâyesine göre Durak Amerika’da eğitimini  tamamlayıp Türkiye’ye döndüğünde, kısa dönemaskerlik öncesi iki şirkete iş  başvurusunda bulunmuştu. Bu şirketlerden biri Otosan, diğeri de ekmek fırını üretimi yapan farklı bir şirketti. Otosan’da işe kabul edilince Ford’da ürün geliştirme mühendisi olarak çalışmaya  başladı. Durak, CEO’luğa hazırlandığı dönemde bu anılarını anlatırken “O gün işe alınmasaydım, bugün ekmek fırını üretiyor olurdum” demişti.

Ürün yönetimindeydi

1952 İstanbul doğumlu olan Turgay Durak, 1970 yılında Robert Koleji’ndenmezun oldu.  Ardından lisans ve yüksek lisans eğitimini Northwestern Üniversitesi Makine Mühendisliği bölümünde tamamlamak üzere Amerika’ya gitti. Ürün yönetmenliği ile başladığı Ford Otomotiv’de 1986’da genel müdür yardımcılığına atanan Durak, 2002’de Ford Otosan Genel Müdürü oldu. Turgay Durak hem Transit ve Transit Connect modellerinin yaratılmasında, hem de Ford Otosan’ın otomotivin anavatanı ABD’yi Transit Connect’le keşfetmesinde büyük rol oynadı.

En ufak ayrıntıda tasarruf ederek kârlılığı artırdık

Her yıl katıldığı halde bu yıl geçirdiği kaza nedeniyle Genel Kurul’a katılamayan Koç Holding Şeref Başkanı Rahmi Koç, Faaliyet Raporu’nda yayınlanan mesajında  Holding’in zor bir döneme rağmen kârlılığını artırdığını vurguladı. Mesajda Koç, şunları kaydetti: “Geçen yıl global ekonomilerde fırtınalar koparken ve bunların etkileri ülkemizde hissedilirken Koç  Topluluğu gene de başarılı sonuçlar elde etti. Şirketlerde gerekli tedbirler zamanında alındı. En ufak ayrıntılara inilerek ve bilhassa tasarrufa önem verilerek alınan tedbirler verimliliğimizi ve kârlılığımızı artırdı.” Koç yaşanan krizin geleneksel güçlü Batı ekonomilerini ciddi biçimde etkilediğini belirterek, “Artık talep, üretim ve istihdam eski güçlü Batı ekonomilerinden değil de, bizim de dahil olduğumuz gelişmekte olan ülkelerden kaynaklanacak” dedi.

Dernek başkanlığını bıraktı

2007’de Koç Holding Otomotiv Grubu Başkanlığı’na atanan Durak, geçtiğimiz yıl  nisan ayında CEO vekili oldu. Bu aslında Bülent Bulgurlu’nun CEO’luğu devredeceği isim olduğunun ilk göstergesiydi. 1 yılın sonunda beklenen oldu ve Koç Holding, Durak’ın CEO’luğunu açıkladı. Durak 2004-2010 arasında Otomotiv Sanayi Derneği’nin başkanlığı yapmıştı.

ETİKETLER: firma
http://www.yapi.com.tr/haberler/iste-kocun-yeni-patronu_78869.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!