Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

''İstihdam İnşa'' Ediyorlar

Adana Ticaret Odası (ATO) Başkanı Şaban Baş, inşaat sektörünün ekonomik yapı içerisinde hemen her ülkede ayrı bir yeri ve öneminin bulunduğunu belirterek, Türkiye'nin yıllardır temel sorunlarından birisi olan istihdam yaratma konusundaki performansıyla ön plana çıktığını söyledi.

yapi.com.tr / AA
''İstihdam İnşa'' Ediyorlar

Adana Ticaret Odası (ATO) Başkanı Şaban Baş, inşaat sektörünün ekonomik yapı içerisinde hemen her ülkede ayrı bir yeri ve öneminin bulunduğunu belirterek, Türkiye'nin yıllardır temel sorunlarından birisi olan istihdam yaratma konusundaki performansıyla ön plana çıktığını söyledi.

Sektörün, yüzlerce çeşit mal ve hizmet üretimi ile olan doğrudan bağlantısı ve yoğun iş gücü kullanımı ve sosyo-ekonomik refah düzeyine olan katkısı nedeniyle her ülke içerisinde önemli yere sahip olduğunu belirten Baş, şunları kaydetti:

''Sektörün bu özelliği nedeni ile dünyada ekonomileri duraklamaya giren birçok ülke öncelikle inşaat sektörünü canlandırarak ekonomilerinin güçlenmesini sağlamışlardır. Ülkemizde sanayileşme ile birlikte ortaya çıkan sosyo-ekonomik değişimler, kentleşme olgusu ve kentlere göçün hızlandırılması, inşaat sektöründe konut yapımına önemli bir boyut kazandırmış, yaşanan bazı olumsuzluklara rağmen konut üretimi ülkemiz ekonomisine, istihdam ve yatırım olarak büyük katkılarda bulunmuştur''.

Baş, ekonomilerin lokomotif sektörü olan inşaat sektörünün yarattığı istihdam, para hacmi ve döviz girdisi ile ülkemizin de en önemli sektörlerinden biri durumunda olduğunu bildirdi.

İstihdama katkısı

Sektörün Gayri Safi Milli Hasıla içerisindeki direkt payının yüzde 6, endirekt payının ise yüzde 33 olduğunu anlatan Baş, şöyle devam etti:

''Sektörün istihdama olan katkısı ise yüzde 15 dolaylarındadır. İnşaat sektörü yaklaşık 200 farklı ve alt sektörü harekete geçirme gücüne sahip. Yaklaşık 1000 ürünün kullanım alanını yaratmaktadır. Gerekli destek sağlandığında 3-4 milyar dolarlık ihracat geliri sağlayabilmektedir. İnşaat sektörü, Türkiye'nin yıllardır temel sorunlarından birisi olan istihdam yaratma konusundaki performansıyla da ön plana çıkıyor. Sektördeki potansiyel tam olarak harekete geçirildiğinde ülkemizde yaklaşık 2 milyon 500 bin kişiye iş imkanı yaratabilmek mümkündür.

Ülkemizin kanayan yaralarından en önemlisi olan istihdam sorunu bakımından, inşaat sektörünün diğer sektörleri geride bıraktığı görülmektedir. Bu anlamda inşaat sektöründe bekleyen yatırım projeleri için ekonomik kaynaklarda yaratılacak her artış, ekonomiye yüksek katma değer olarak geri dönecektir''.

ETİKETLER: ekonomi
http://www.yapi.com.tr/haberler/istihdam-insa-ediyorlar_85933.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!