Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

İstiklâl'in En Büyük Binası Satılık

İstiklal Caddesi üzerindeki tarihi Büyük Kulüp Binası, Emekli Sandığı Genel Müdürlüğü tarafından satışa çıkarıldı. Binaya yaklaşık 60 trilyon liranın üzerinde değer biçiliyor.

Vatan
İstiklâl'in En Büyük Binası Satılık

b>İstiklal Caddesi üzerindeki tarihi Büyük Kulüp Binası, Emekli Sandığı Genel Müdürlüğü tarafından satışa çıkarıldı. Binaya yaklaşık 60 trilyon liranın üzerinde değer biçiliyor.

İstanbul'un eğlence ve ticaret merkezi İstiklâl Caddesi üzerindeki Serkldoryan İşhanı'na uzmanların biçtiği değer 60 trilyon liradan fazla. Emekli Sandığı Genel Müdürlüğü tarafından satışa çıkarılan bina İstiklal Caddesi'nin en büyük binası olarak kabul ediliyor. İstiklal Caddesi ile Yeşilçam Sokak'ın kesiştiği noktadaki bina 4 bin 103 metrekare arsaya ve 9 bin 873 metrekare net kullanım alanına sahip. Binada 2 sinema, 12 dükkan, 13 daire, 1 teras, 1 büfe ve 6 teşhir vitrini bulunuyor. Tahmini bedeli açıklanmayan ancak geçici teminatı 6 trilyon lira olarak belirlenen binanın ihalesi 28 Nisan'da Ankara'da Emekli Sandığı Genel Müdürlüğü'nde gerçekleştirilecek. 1880'li yıllarda Abraham Paşa tarafından ünlü mimar Alexsandre Vallaury'e yaptırılan binanın, caddede kendisinden sonraki en büyük binanın iki katı büyüklüğünde olduğu belirtiliyor. Şimdi Kadıköy Çiftehavuzlar'da bulunan Büyük Kulüp, 1970'lere kadar bu binada faaliyet göstermişti. Binanın altında bugün İnci Pastanesi ve Rüya Sineması bulunuyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/istiklalin-en-buyuk-binasi-satilik_25469.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın
Haftanın ürünü Roca Akıllı Duş

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!