Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

İtalya 'Çöp Kent'e Formül Arıyor

Halk sağlığı açısından tehlike oluşturan çöp krizi aslında Campania bölgesinde ilk kez yaşanmıyor. Bölgede çöp arıtma tesislerinin kapasitelerinin yeterli olmayışı nedeniyle yaklaşık 14 yıldır sık sık sorunlar yaşanıyor.

Cumhuriyet Gazetesi
İtalya 'Çöp Kent'e Formül Arıyor

b>İtalya'da gündem "çöp" e kilitlendi. Başta Napoli kenti olmak üzere Campania bölgesinde sokakları dolduran tonlarca çöp yığını halkla hükümeti karşı karşıya getirirken soruna çözüm bulunmamasına tepki gösteren göstericiler ile polis arasında zaman zaman çatışmaların yaşandığı ve yaralananların olduğu belirtildi. Öfkeli kalabalığın, Napoli'deki Pianura semtinde bulunan çöp arıtma tesisinin bir bölümünü ateşe vererek bölgeye araç girişini engelledikleri, üç kameramanın göstericilerin saldırısına uğradığı ve kasetlerine el konularak kameralarının kırıldığı kaydedildi.

Halk sağlığı açısından tehlike oluşturan çöp krizi aslında Campania bölgesinde ilk kez yaşanmıyor. Bölgede çöp arıtma tesislerinin kapasitelerinin yeterli olmayışı nedeniyle yaklaşık 14 yıldır sık sık sorunlar yaşanıyor.

Askeri yetkili atanacak
Kriz son olarak geçen yıl 21 Aralık'ta yine arıtma tesislerinde yer kalmaması üzerine çöplerin toplanamamasıyla bir kez daha ülke gündeminin ilk sırasına yerleşti. İtalya Başbakanı Romano Prodi liderliğindeki hükümet konuya "radikal" çözüm bulunması için önceki gün acil bir toplantı yaptı. Hükümet, bir kararnameyle sorunu çözümlemeyi hedeflerken toplantıda tonlarca çöpü ortadan kaldırma işleminin atanacak "olağanüstü komiser" denetiminde yapılması kararı alındığı bildirildi. Prodi hükümetinin, olağanüstü komiser olarak bir askeri yetkiliyi atamayı düşündüğü ileri sürülüyor.

Campania bölgesindeki çöplerin başka bölgelerdeki çöp arıtma tesislerine götürülmesi de planlar arasında. Campania'da kapasitelerini doldurmuş 12 çöp arıtma tesisinin kısa sürede yeniden faaliyete geçirilmesini sağlamanın yanı sıra yeni tesislerin inşası da planlanıyor. Napoli'de yeniden faaliyete geçmeye hazır durumdaki dev arıtma tesisinin çalıştırılması da hükümetin acil eylem planı dahilinde yer alıyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/italya-cop-kente-formul-ariyor_58654.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!