Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

İthalattan İhracata: Orjinal Stor

Genellikle yurtdışından ithal edilen panjur ve kapı sistemleri pazarını, 30. Uluslararası Yapı / Turkeybuild Fuarı'nda Orjinal Stor Yönetim Kurulu Üyesi Serdar Karaoğluol ile konuştuk.

yapi.com.tr/Filiz YAVUZ
İthalattan İhracata: Orjinal Stor

ürkiye'de panjur ve kapı sistemleri üreticisi parmakla işaret edilecek kadar az iken, özellikle son yıllarda inşaat sektörünün yaptığı atakla birlikte panjur ve kapı sistemleri pazarı da büyük bir gelişme gösterdi. Genellikle yurtdışından ithal edilen panjur ve kapı sistemleri pazarını, 30. Uluslararası Yapı / Turkeybuild Fuarı'nda Orijinal Stor Yönetim Kurulu Üyesi Serdar Karaoğluol ile konuştuk.
Orjinal Stor'u tanıyabilir miyiz?
1950'li yıllarda kurulmuş bir firma Orjinal Stor. On iki yıl önce de ithalattan üretime uzanan serüvenimiz başladı. Bu on iki yıl içinde bir takım distribütörlükler aldık ve bu markaların ürünlerinde yüksek adetlerde satışlara ulaştık. Bu satışlar sayesinde belli düzeyde müşteri memnuniyeti yarattık. Bu süreçte yavaş yavaş bayilik ağı oluşturduk. Bu ağ sayesinde ithal ettiğimiz ürünleri daha sağlıklı bir biçimde tüketiciye ulaştırdık. Üç yıl önce bu rakamların giderek artmasıyla birlikte ve de rekabetçi olabilmek amacıyla bir fabrika yatırımına gittik ve sanayici kimliğine de sahip olduk. İthal ettiğimiz ürünleri Türkiye'de üretmeye başladık.

Bundan sonraki hedefiniz nedir peki?

Bundan sonraki hedefimiz sadece Türkiye pazarına değil, yurtdışına da ürünlerimizi satmak. Zaten, Türki Cumhuriyetler ve komşu ülkelere ihracatlarımız başladı.

Küresel ısınmanın gündemin üst başlıklarına taşındığı şu dönemde yalıtımın önemine dikkat çekiliyor...
Aslında panjur ve kapı sistemleri yalıtımın kaçak yaptığı bir sektör. Fakat, on iki yıl önce biz yalıtım özelliği olan poliüretan dolgulu panjur ve kapı sistemlerini Türkiye'ye getirerek ithalata başladık. Çok hızlı otomatik kapılar ile hava sirkülasyonu önlenmiş oluyor. Yani küresel ısınma gündemde değilken dahi biz bina yalıtımlarını çok önemsedik.

Ürün portföyünüzü neler oluşturuyor?

Endüstriyel binalarda poliüretan dolgulu sandviç panellerden oluşuyor ürün portföyümüz. Zaten endüstriyel tesislerin yüzde 90'ının yalıtımı da bu şekilde sağlanıyor.

Türkiye'de panjur ve kapı sistemi üreticisi çok yok. Fakat ciddi bir pazar var. Bu durumda sektörü biraz değerlendirebilir miyiz?
Son yıllarda inşaat sektöründe yaşanan inşaat atağı bizi de olumlu bir şekilde etkiledi tabi ki. Pek çok yeni projeye başlandı. Bu projelerin tamamlanması da bizim pazarımızın devamı anlamına geliyor.

Yapı Fuarı'ndan beklentileriniz nelerdir?
Sanayi yatırımımızdan ve altyapımızı kuruyor oluşumuzdan dolayı son üç yıldır fuara katılamıyorduk. Dolayısıyla sanayici sıfatı ile katıldığımız ilk fuar bu. Hedefimiz fuarda NEES adlı markamızın nihai tüketici tarafından tanınmasını sağlamak ve Avrupa normlarında Türkiye'de üretim yaptığımızı nihai tüketiciye anlatabilmek.

http://www.yapi.com.tr/haberler/ithalattan-ihracata-orjinal-stor_53801.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!