Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

İTO'dan Kemeraltı Kitabı

İzmir Ticaret Odası Kamuoyu Araştırma Ofisi tarafından hazırlanan "Kemeraltı Envanteri", kitap olarak yayımlandı.

Milliyet Gazetesi
İTO'dan Kemeraltı Kitabı

İzmir Ticaret Odası Kamuoyu Araştırma Ofisi tarafından hazırlanan "Kemeraltı Envanteri", kitap olarak yayımlandı.

İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş, 400 yıllık geçmişiyle dünyanın yaşayan en eski çarşılarından Kemeraltı’nın İzmir’de alışveriş deyince akla gelen ilk merkezlerden biri olduğunu söyledi. Demirtaş, Kemeraltı Çarşısı’nın kendine has özellikleri, farklı yapıları, mekanları ve siluetiyle geçmişle kurduğu güçlü bağ sayesinde kentin belleğinde önemli yer tuttuğunu belirterek, şöyle dedi:

"İzmir’i dünya kenti yaparak, marka kent yaratma vizyonumuzda Kemeraltı’nın kuşkusuz çok önemli bir yeri var. Dünya üzerindeki marka kentlere baktığımız zaman öne çıkan ünlü ve tarihi alışveriş mekanları olduğunu görüyoruz. New York’ta 5’inci Cadde, Paris’te Şanzelize buna en güzel örnekler. Dünyanın en eski çarşılarından olan Kemeraltı’nın böyle olmaması için hiçbir neden yok."

12 bin 432 işyeri tek tek dolaşıldı

Ekrem Demirtaş, büyük potansiyeline karşın Kemeraltı’nın çok ciddi sorunları olduğunu da kaydetti, şu bilgileri verdi: "Odamızın yanı sıra birçok kurum, kuruluş ve sivil toplum örgütüyle çeşitli proje ve etkinliklerle Kemeraltı’nın canlanması için çalışmalar yürüttük, yürütüyoruz. Ancak bu projeler yapılırken elimizin altında bilimsel hiçbir veri bulunmuyordu ve bu çözüm önerilerinin sağlıklı olmamasında önemli bir etkendi. Bu eksikliği gidermek için Kamuoyu Araştırma Ofisimiz, Kemeraltı Envanter çalışmasını hazırladı. Çarşıdaki 12 bin 432 ofis, işyeri, mağazaya ulaşarak hazırlanan araştırma bu eksikliği ortadan kaldıracak."

http://www.yapi.com.tr/haberler/itodan-kemeralti-kitabi_68941.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!