Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

İTÜ'de Yenilenebilir Enerji Üssü Kurulacak

Yenilenebilir enerji konusunda çalışmalar yürüten İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ), Türkiye Genç İşadamları Derneği (TÜGİAD) ile imzaladığı protokol çerçevesinde bir enerji üssü kurmaya hazırlanıyor. Protokole imza atan 3 firma da rüzgâr türbini, akü teknolojileri ve güneş pilleri ile ilgili laboratuvarların kurulması için projeye katkı

Zaman Gazetesi
İTÜ'de Yenilenebilir Enerji Üssü Kurulacak

Dünyada, güneş ve rüzgâr enerjisi gibi temiz kaynaklara yönelim her geçen gün artıyor. Türkiye'de ise bu alanda var olan kapasite maalesef kullanılamıyor.

Yenilenebilir enerji konusunda çalışmalar yürüten İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ), Türkiye Genç İşadamları Derneği (TÜGİAD) ile imzaladığı protokol çerçevesinde bir enerji üssü kurmaya hazırlanıyor. Protokole imza atan 3 firma da rüzgâr türbini, akü teknolojileri ve güneş pilleri ile ilgili laboratuvarların kurulması için projeye katkı sağlıyor.

Amaçlarının yenilenebilir enerji üretimine teknik ve ekonomik destek sağlamak olduğunu belirten TÜGİAD Enerji Komisyonu Başkan Yardımcısı İlker Aydın, "Laboratuvarlarda yapılacak testlerde yenilenebilir enerjide kullanılacak ürünler tespit edilecek. Yüksek performansa sahip ürünler, kullanıma yönlendirilecek." dedi.

ETİKETLER: yeşil
http://www.yapi.com.tr/haberler/itude-yenilenebilir-enerji-ussu-kurulacak-_67179.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!