Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

İZAYDAŞ Zehirli Varil Almayacak

İstanbul'un Tuzla ilçesine bağlı Orhanlı Beldesi'nde bulunan ve kansorejen madde içerdikleri ortaya çıkan zehirli varil olayının ardından 4 ay geçti ama bu kez de para krizi ortaya çıktı.

Akşam Gazetesi
İZAYDAŞ Zehirli Varil Almayacak

stanbul'un Tuzla ilçesine bağlı Orhanlı Beldesi'nde bulunan ve kansorejen madde içerdikleri ortaya çıkan zehirli varil olayının ardından 4 ay geçti ama bu kez de para krizi ortaya çıktı. Zehirli varillerin imha edilmesi işini İzmit Atık Yakma ve Depolama Şirketi'nin (İZAYDAŞ) üstlendi.

Yapılan çalışma sonucu yaklaşık 640 adet varil arazide gömülü halde bulundu. Zehirli variller İZAYDAŞ'ta kontrollü bir şekilde imha edildi. Bu iş için 600 bin YTL fatura çıkarıldı. İZAYDAŞ Genel Müdürü Bilal Şengün, faturayı İstanbul Çevre ve Orman Müdürü Mehmet Emin Birpınar'a gönderdi. Birpınar da bu paranın ödenmesi için valiliğe bağlı İstanbul İl Özel İdaresi'ne yazı yazdı. Ancak ödenek bulunamadığı gerekçesiyle bu para İZAYDAŞ'a bir türlü ödenemedi.

Maliyeti 600 BİN YTL
Şengün, İstanbul Valisi Muammer Güler ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın, İZAYDAŞ'a 3 milyon YTL ödeneceğini açıkladığını hatırlatarak, 'Biz 3 milyon YTL değil, sadece bu işin maliyeti olan 600 bin YTL'yi istiyoruz. Valilik ve belediye kanalıyla gelecek olan atıkları bundan böyle almayacağız. Çünkü bize Tuzla'daki varil skandalı sırasında yaptığımız harcamaların karşılığını vermediler' dedi.

İstanbul Çevre ve Orman Müdürü Mehmet Emin Birpınar ise 'Kimsenin parası devlette kalmaz. Gerekli yazışmaları ben yaptım. Ancak benim böyle bir ödeme yapmak için bütçem yok. İstanbul İl Özel İdaresi ve Büyükşehir Belediyesi ödeme yapacak, ben değil' dedi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/izaydas-zehirli-varil-almayacak_47861.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!