Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

İzmir 1995'ten Beri Sel Önlemi Alıyor

İstanbul’da yaşanan sel felaketi, akıllara, İzmir’in 14 yıl önce yaşadığı ve 63 kişinin ölümüyle sonuçlanan afeti getirdi. Büyükşehir Belediyesi, 1995’teki bu felaketin ardından, yoğun altyapı faaliyetine girişildiğini açıkladı. Derelerin ıslah edildiği, bentler yapıldığı, ağaçlandırmaya önem verildiği, dere ve kanalların sürekli temizlenerek

Milliyet Gazetesi
İzmir 1995'ten Beri Sel Önlemi Alıyor

İstanbul’da yaşanan sel felaketi, akıllara, İzmir’in 14 yıl önce yaşadığı ve 63 kişinin ölümüyle sonuçlanan afeti getirdi.

Büyükşehir Belediyesi, 1995’teki bu felaketin ardından, yoğun altyapı faaliyetine girişildiğini açıkladı. Derelerin ıslah edildiği, bentler yapıldığı, ağaçlandırmaya önem verildiği, dere ve kanalların sürekli temizlenerek yoğun yağışlara hazır tutulduğu kaydedildi.

39 dere ıslah edildi

Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, 39 derede, toplam 44 kilometrelik güzergahta ıslah çalışmaları yapıldığını belirterek, şu bilgileri verdi: "Dere havzalarında erozyonu ve taşkınları önlemeye yönelik taş kordon seki ve teraslama, kum ve toprak tutucu bent, dere yataklarının eğimini azaltarak taşkınları geciktiren önlemler alındı. 2004-2009 yılları arasında 68 kilometre uzunluğunda yağmur suyu kanalı döşendi. Sel havzalarında sele ve erozyona karşı önlemler alındı. Bostanlı Deresi havzasının ardından Poligon ve Laka derelerinin havzalarında taşkın ve erozyona karşı taş duvarlı seki teraslar, taş kordon, taş duvarlı tel çit ve çeşitli hendekler yapılarak yağışlı dönemlerde herhangi bir sıkıntının yaşanmaması sağlandı. Poligon Deresi havzasına 111 bin, Laka Deresi havzasına ise 43 bin fidan dikildi. Ağustos 2009’a kadar, 32 dereden toplam 16 bin ton atık çıkarıldı. Sadece Arap ve Meles derelerinden 45 gün süreyle yapılan temizlik çalışmasında 55 bin ton çamur çıktı."

Büyükşehir yetkilileri, Mavişehir’de inşaatların yapımındaki hatalar nedeniyle yaşanan su baskınlarını da 1 milyon 689 bin TL harcayarak çözdüklerini vurguladı.

http://www.yapi.com.tr/haberler/izmir-1995ten-beri-sel-onlemi-aliyor_72297.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!