Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

İzmir AB’nin “Kentlerin Öyküsü” Kitabına Giriyor

AB’ye bağlı olarak faaliyet gösteren “Akdeniz Bölgesi’nde Sürdürülebilir Toprak ve Su Kullanımı Eylem Birliği”nin Akdeniz’e kıyısı olan ülkeler

Ticaret



B’ye bağlı olarak faaliyet gösteren “Akdeniz Bölgesi’nde Sürdürülebilir Toprak ve Su Kullanımı Eylem Birliği”nin Akdeniz’e kıyısı olan ülkelerdeki kentlerin geleceğine ilişkin hazırlayacağı “Kentlerin Öyküsü” kitabında yer alacak üç şehirden birinin İzmir olacağı bildirildi.

Birliğin Yönetim Kurulu Üyesi ve Ege Üniversitesi (EÜ) Çevre Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Ümit Erdem, yaptığı açıklamada, 10-12 Ocak tarihlerinde Fas’ın Rabat kentinde düzenlenen “Küreselleşme ve Yerellik” toplantısına katıldığını söyledi. Erdem,Tunus’un Tunus, Fas’ın Rabat ve İzmir’in tarihi, turizm, doğal ve kültürel kaynaklarıyla, nüfus göçlerine ilişkin süreçleriyle ilgili kitabın hazırlanmasına karar verildiğini belirtti.

Kentlerin bu süreçlerin diğer şehirlere örnek olacağını dile getiren Erdem, şu bilgiyi verdi:

“Bu kentlerin geleceği nasıl olacak? Nüfus göçü geleceğe neler getirecek? Topraklar neden heba olup gidiyor? Kentleri yönetenler, doğal ve kültürel kaynakları nasıl değerlendirmeli? Sorumsuzca kullanılan bu değerler sonucunda kentleri nasıl bir gelecek bekliyor? gibi konular yer alacak.”

Kitapta, İzmir’in tarih boyunca nüfus göçü, ikinci konut ve turizm baskısıyla bugünlere nasıl geldiğinin anlatılacağını belirten Erdem, kitabın İzmir’in dünyaca tanıtılmasına önemli katkı sağlayacağını bildirdi.

Kitabın bir İngiliz yayınevi tarafından yıl sonuna doğru basılacağını da anlatan Erdem, İzmir bölümünde önemli bir turizm merkezi olan Kuşadası hakkında da bilgilerin yer alacağını söyledi.

KENTLERİN GELECEĞİ NASIL OLACAK?

Son yıllarda Akdeniz’de kıyıları olan ülkelere turizm amaçlı bir akının olduğunu kaydeden Erdem, “Doğal ve kültürel kaynakların kullanımındaki yanlışlık nedeniyle bu değerler hem kirleniyor hem de yok oluyor.

Kitapta, bunun somut örnekleri olacak. Bu veriler ışığında kentlerin geleceğinin nasıl olacağını göstereceğiz. Kitap, kent yöneticilerinin doğal ve kültürel değerlerin korunmasına yönelik alacağı önlemlere ışık tutacak” dedi.

Erdem, Rabat’taki toplantıya Akdeniz ülkelerinin yanı sıra Almanya, İngiltere, İsveç gibi Avrupa ülkelerinden de akademisyenler, şehir plancıları ve politikacıların katıldığını bildirdi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/izmir-abnin-kentlerin-oykusu-kitabina-giriyor_3135.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!