Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

İzmir Bu Çukurlardan Ne Zaman Kurtulacak?

Dev projeler için kentin çeşitli yerlerinde açılan dev çukurlar 20 yıla yakın süredir kapatılamıyor. Taraflar arasında uzlaşma sağlanamadığı ya da yeterli ödenek olmadığı için projeler çukur halinde bekliyor.

Milliıyet Ege
İzmir Bu Çukurlardan Ne Zaman Kurtulacak?

Turizm kenti olma hedefi olan İzmir’de şehrin en önemli merkezlerinde yer alan devasa çukurlar tezat oluşturuyor. Basmane, Bornova ve Bozyaka’daki üç dev çukurun  olduğu alanlardaki projeler 15 yılı aşkın süredir bir türlü çözümlenemiyor. Bu yüzden de çukurlar kapatılamıyor.

Uzlaşma sağlanamıyor

Kentin vitrin semtlerinden Basmane’deki Dünya Ticaret Merkezi çukuru 15 yılı aşkın süredir öylece duruyor. Kültürpark’ın tam karşısında İzmir’in en kıymetli arazilerinden birinde çok katlı prestij bir bina yapmak için kazılan çukur, uzun yıllardır açılan davalar yüzünden öylece kaldı. Tarafların bir türlü uzlaşamaması nedeniyle sorun çözülemiyor. İzmir’in göbeğindeki çirkinlik de bu nedenle ortadan kaldırılamıyor.

Bornova’nın merkezinde Peterson Köşkü yanındaki dev çukur ise kültür merkezi yapılmak amacıyla 19 yıl önce kazılmıştı.  İçinde, sinema, tiyatro, konser salonlarının bulunacağı kültür merkezi yapılacaktı. Fakat neredeyse aradan 20 yıl geçmesine rağmen ödenek bulunup merkez bir türlü tamamlanamadı. Bornovalı için dev çukur hayatın ve ilçenin bir parçası haline geldi. Şimdi Bornova Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır’ın çukuru kapatıp merkezi tamamlamak için çabaları var ama Kültür Bakanlığı ile Büyükşehir Belediyesi’nin destekleri gerekiyor.

Polis merkezi olacak

Bozyaka’da da benzer bir sorun yaşanıyor. Devlet Hastanesi’nin tam karşasındaki dev alan polis merkezi yapılması için 10 yılı aşkın süre önce kazıldı. Amaç, Emniyet Müdürlüğü’nün çeşitli semtlerdeki birimlerini tek merkezde toplamaktı. Fakat burası da yine ödenek yokluğuna takıldı. Uzun süre çukur olarak kaldı. Az miktardaki ödenekle proje çok yavaş ilerliyor. İzmir’i yönetenlerin  harekete geçmesi bekleniyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/izmir-bu-cukurlardan-ne-zaman-kurtulacak_77116.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!