Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU
İLİŞKİLİ HABERLER

‘Gökçek Suç İşliyor’

İzmir Büyükşehir Belediyesi Gökçek'i Eleştirdi

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in İzmir'in içme suyunda insan sağlığını tehdit eder boyutta arsenik olduğu iddialarına İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden açıklama geldi. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada, "Sorumlu belediyecilik anlayışı içindeki İzmir Büyükşehir Belediyesi, sayın Melih Gökçek'e mesaisini ve

CNN Türk
İzmir Büyükşehir Belediyesi Gökçek'i Eleştirdi

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in İzmir'in içme suyunda insan sağlığını tehdit eder boyutta arsenik olduğu iddialarına İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden açıklama geldi. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada, "Sorumlu belediyecilik anlayışı içindeki İzmir Büyükşehir Belediyesi, sayın Melih Gökçek'e mesaisini ve enerjisini Ankara'nın sorunlarına harcamasını önermektedir" denildi.
 
Açıklamada, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in İzmir'in içme suyunda normalin çok üzerinde arsenik bulunduğunu iddia ettiği belirtildi.
 
Açıklamada, "Öncelikle kamuoyu çok iyi bilmelidir ki İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir halkının sağlığı konusunda, Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden çok daha hassas ve titizdir. 14 yıllık belediye başkanı olmasına rağmen kentindeki su krizini bile yönetemeyen, küresel ısınmaya karşı harekete geçme konusunda çok yavaş kalan sayın Gökçek'in bu başarısızlığını örtbas etmek için İzmir'in suyunu hedef alması son derece anlamsız ve yakışıksızdır" denildi.
 
Açıklamada, Çevre ve Orman Bakanlığı tarafından yeterliliği onaylanan, çeşitli akreditasyonları olan İZSU laboratuvarında her gün çeşitli noktalardan alınan su numunelerine gerekli analizlerin yapıldığı kaydedildi.
 
Belediye açıklamasında, "İzmirli hemşehrilerimizin musluklarından akan su Tahtalı, Balçova, Halkapınar, Sarnıç, Menemen, Pınarbaşı, Sarıkız ve Göksu gibi farklı yerüstü ve yeraltı kaynaklarımızdan gelmektedir. Yeraltı ve yerüstü kaynaklarımız, DSİ ile Büyükşehir Belediyesi'nin koordineli çalışmaları sonunda belirlenen bölgelerden sağlanmaktadır" ifadesine yer verdi.
 
İzmir Büyükşehir Belediyesi açıklamasında ayrıca, "Sağlıklı yeraltı kaynaklarımızdan bazılarında, zaman zaman yağışa ve mevsime bağlı olarak değişkenlik olabilmektedir. Bu tür durumlarda ise su kullanıma verilmeden önce, karışım oranları mutlaka yeniden değerlendirilmektedir. Gerektiğinde, Halkapınar'daki merkezimizde ana dağıtım şebekesinin her noktasına, doğrudan ve anında müdahale edilmektedir" denildi.
 
Melih Gökçek dün "Suya siyaset karıştırdılar" diyerek CHP'ye yüklenmiş ve  İzmir içme suyunda sağlığı tehdit eder boyutta arsenik olduğunu iddia etmişti.

http://www.yapi.com.tr/haberler/izmir-buyuksehir-belediyesi-gokceki-elestirdi_62090.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!