Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

İzmir Demir Çelik'in Sermayesi 300 Milyon Lira

İzmir Demir Çelik A.Ş'nin (İDÇ) olağan genel kurul toplantısı Ege Palas Oteli'nde yapıldı. Genel kurul toplantısında 150 milyon lira olan şirket sermayesi iki kat artışla 300 milyon liraya çıkarıldı.

yapi.com.tr / AA
İzmir Demir Çelik'in Sermayesi 300 Milyon Lira

İzmir Demir Çelik A.Ş'nin (İDÇ) olağan genel kurul toplantısı Ege Palas Oteli'nde yapıldı. Genel kurul toplantısında 150 milyon lira olan şirket sermayesi iki kat artışla 300 milyon liraya çıkarıldı. Şirket Yönetim Kurulu Başkanı Halil Şahin, sermaye artışının tamamını şirket fonlarından karşılayacaklarını belirterek, ''Ortaklarımıza 150 milyon liralık, bedelsiz hisse senedi dağıtma kararı verdik. Bunu en kısa zamanda gerçekleştireceğiz. Şu an İDÇ hisselerine çok büyük rağbet var. Sermaye artırımı sonrasında hisse senetlerimizin değeri daha da artacak. Ortaklarımıza hisse senetlerini ellerinde tutmalarını öneriyorum'' dedi.
    
İki yıl önce inşaat sektöründe yaşanan krize karşı esnek üretim modelini hayata geçirdiklerini kaydeden Şahin, gemi fiyatlarının düştüğü dönemde neredeyse 1 gemi fiyatına 3 adet gemi aldıklarını hatırlattı. Şahin, bu yatırımın dünya ticaretindeki hareketlenme ve navlun fiyatlarının artması sonucu 2010 yılında önemli bir kar yarattığını açıkladı. Geçen yıl çeşitli boyutlarda kütük ve diğer ürünler üretmek için 11 milyon avro, orta profil haddehanesi için de 30 milyon avro tutarında iki ayrı yatırıma başladıklarını ifade eden Şahin, grup şirketlerinin krizde yatırıma devam ettiğini ifade etti.
    
Şahin, İDÇ'nin yüzde 74,8 hissedarı olduğu İzdemir Enerji tarafından kurulacak 350 megavat gücündeki termik santral için 280 milyon dolarlık döviz kredisine garantör olduklarını, projenin 2014'te tamamlanmasını beklediklerini kaydetti.

ETİKETLER: firma
http://www.yapi.com.tr/haberler/izmir-demir-celikin-sermayesi-300-milyon-lira_87172.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!